Дупница спести 24 бона от майстори пандизчии

79233-Obshtina-Dupnica

Община Дупница се отърва да не плаща на майстори пандизчии, пише вестник „Стандарт“ в днешния си брой. Кметството няма да плаща 24 бона на пандизчии, чийто труд използвали на строителни обекти. Държавното предприятие „Фонд затворено дело“ при Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ загуби съдебната битка, с която имаше претенции към местната власт да се издължи с 24 038,13 лева.

От затворническото предприятие твърдят, че през 2010 г. пандизчии от зандана в Бобов дол са били изпращани на работа на строителен обект на общината, но надниците им не били платени. Адвокатите на общината са оспорили иска и съдът го е приел като неоснователен, защото от „Фонд затворено дело“ не са представили надеждни доказателства, че затворници са работили като строители по заръка на кметството.

По делото не е представен какъвто и да било документ, от който да се разбира къде са упражнявали труд лишените от свобода, колко на брой са били и каква конкретна работа са свършили. Не са приложени и надеждни документи за приемането на извършената работа и справки за отчитането й. Представени са само няколко протокола за ангажирането на затворниците, подписани от тогавашния заместник-кмет Йордан Йорданов, който нямал делегирани права да подписва подобни документи. Валиден бил само подписът на действащия тогава кмет Атанас Янев, защото той е законният представител на общината. В крайна сметка все пак остава въпросът дали по този договор затворници са работили и къде.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене