Топ Преса: След серия проверки, разследването установи-съмнения за: Близо половин милион лева източени от социалното с фалшиви и манипулирани ТЕЛК!

Недялка Цветкова

Шефът на „Социално подпомагане“ Недялка Цветкова за пореден път се скри от нас, местната медия, като гръмна скандалът. Подчинените й отказват всякаква информация.

Съмнения за близо поло­вин милион лева са източени в град Гоце Делчев с фалши­ви ТЕЛК решения под фор­мата на социални помощи. Шефът на „Социално подпо­магане“ Недялка Цветкова за пореден път се скри от нас, мест­ната медия, като гръм­на скан­далът. Подчи­нените й от­казват вся­каква инфор­мация. Оказа­ните щети за дър­жавата в рамките на броени дни са 250 хиляди лева, но раз­следващите, които прове­ряват Цветкова по сигнали от медиите и потърпевши от управлението на Цвет­кова, са се натъкнали на още злоупотреби. Схемата действала последната годи­на в Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. Първоначал­но са установени 7 случая. Продължаващата проверка на документите разкрива общо 34 фалшиви решения на ТЕЛК и незаслужено по­лучени социални помощи. Схемата, по която са източе­ни средствата от бюджета, е следната: социално слаби семейства подават молби в дирекция „Социално под­помагане“ за помощи. При­лагат и решение на ТЕЛК, според което детето им или самите те е с трайно увреж­дане. Диагнозата – астма с преобладаващ алергичен компонент, нещо, от което страда всеки втори бълга­рин и дете. Парите са изпра­тени моментално, а според една от хипотезите част от тях са връщани „ресто“ в ка­бинета на Недялка Цветко­ва. Протоколът от проверка­та вече е на бюрото на шефа на националната дирекция„Социално подпомагане“, която е неприятен знак, че случая може да бъде поту­лен. „В такива случаи прак­тиката е показала, че резул­татите от проверката заедно със съмненията за нередно­сти, далавери и корупция се внасят за проверка в проку­ратурата. Каква ще бъде во­лята на изпълнителния ди­ректор на агенцията, можем само да гадаем. Ние нашата работа сме си я свършили…“, даде отчет за проверката Ра­дослав Ганев от София, един от инспекторите, дошли на провер­ка в „Со­циално подпо­магане“ – градГоце Делчев. Провер­ката еобща и обе­динена след редица посто­янни сигна­ли, по­стъпи­ли в соци­алното минис­терство и ред други инсти­туции срещу управлението на Недялка Цвет­кова. Част от тях гръмнаха от страниците на вестник Топ Преса и информационна агенция www.toppresa.com. Резултатите от проверките наистина пораждат сериоз­ни съмнения за извършени не само нарушения, но и престъпления, нещо, което проверяващите от Благоев­град вече няколко месеца не можаха да установят. Странно, нали?

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО ОТГОВОРИТЕ И НА ТЕЛК – БЛАГОЕВГРАД!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене