Грък опита да вкара 32 килограма канабис през Кулата

канабис

На ГКПП – Кулата е проверен влизащ в страната лек автомобил „Форд Фокус“, управляван от 53-годишен гръцки гражданин. С него пътувала 39-годишна жена от Литва, съобщиха от Агенция „Митници”.  Екип по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно- общностното придобиване на стоки, е извършил проверката. След рентгенов оглед, поради възникнали съмнения, е предприета и щателна митническа проверка на колата, при която в багажника, под резервната гума, е открит тайник.

В него проверяващите са открили 59 различни пакета, опаковани с безцветно фолио и тиксо, с общо тегло 32,767 килограма. При направения полеви наркотест, съдържанието е реагирало на канабис.

Служители на Митническо бюро Кулата при Митница Югозападна са съставили на шофьора два акта за митническо нарушение – за изградения тайник и за превозваното наркотично вещество.

Двамата чужди граждани, пътували в автомобила, са арестувани и настанени в помещенията за задържане на ГПУ – Петрич. За случая е уведомен прокурор от  Окръжна прокуратура – Благоевград. За престъпление по чл. 242, ал. 2, пр. 1 от НК е образувано досъдебно производство. Действията на разследващите продължават. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене