Три дни до край на гласуването за „Кмет на годината“

106391-kmet-na-godinata

Само три дни остават до края на гласуването за „Кмет на годината 2014“. Тази година конкурсът се радва на голям обществен интерес и борбата между градоначалниците е много сериозна.

Всички интернет потребители могат да гласуват за любимия си кмет до 31 октомври (петък) включително, което ще му донесе награда в специалната категория „Кмет на гражданите“. Всеки има право да даде гласа си по един път на 24 часа.

 

Ако смятате, че вашият кмет заслужава да бъде награден с това звание, гласувайте ТУК

 

Конкурсът се провежда за втора поредна година и в него участват всички 264 кметове на общини в България. Той има за цел да постави във фокуса на общественото внимание активността на българските кметове, техните добри постижения и полезни практики за изминалата календарна година. Градоначалниците се съревновават в ключови ресори.

Освен „Кмет на гражданите“, между градоначалниците ще бъдат избрани първенците в следните категории: „Успешно привличане на инвестиции”, „Усвояване на евросредства”, „Опазване на околната среда”, „Развитие на туризма”, „Адекватна реакция при криза”, „Поддържане и развитие на спорта”, „Осигуряване на условия за отглеждане на деца”, а най-големия приз ще бъде „Кмет на годината”, който ще се даде на градоначалникът с най-голям принос във всички категории.

Финалната оценка и победителите ще се избират от Експертна комисия. Членовете на комисията ще са представители на научни, стопански и обществени институции, но ще бъдат запазени в тайна до деня на церемонията, като гаранция за безпристрасност. Експертната комисия ще се събере и ще вземе решение на 7 ноември.

Победителите ще получат специално изработени кристални статуетки и грамоти на официална церемония, която ще се проведе на 11 ноември от 18:00 часа в Националния Дворец на Културата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене