Петър Паунов: Ако трябва ще извадим със сила „това нещо Бат’ Сали“ от парламента

106384-petar-paunov

Ако трябва ще извадим със сила Бат’ Сали от парламента, но едва ли ще се стигне до там, тъй като има достатъчно законови начини за това, коментира пред bTV кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Сондажите показват, че това нещо, което се нарича Бат’ Сали, е еднакво нехаресвано от българи, турци и роми, посочи Паунов.

Той бе категоричен, че кюстендилци ще продължат с протести и блокади и ще искат промяна в закона и мажоритарни избори. Вчера протестиращите изразиха недоволството си пред централата на ДПС и около парламента, след като шестваха из столицата.

Вчера обаче самият Бат’ Сали бе категоричен, че няма да сдаде поста в парламента. „Не съм готов да се откажа от депутатското си място, защото Кюстендил и Дупница не са цяла България“, каза той пред журналисти. „Протестът е лично срещу Александър Методиев, а не към закона, защото циганинът Александър Методиев спря кранчето за купуване на цигански гласове от всички политически партии. Това е проблемът”, коментира Методиев, по-известен като Бат’ Сали. „Тези протести срещу личността на Александър Методиев са платени”, обясни депутатът, а на въпрос кой плаща за тях, заяви, че това са „тези, които са дошли тук”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене