Кметът д-р Камбитов и посланикът на Италия Марко Контичели награждават победителите в конкурса в памет на Джовани Фалконе

91863-Nagradi-Djovani-Falkone-01

Кметът на община Благоевград и посланикът на Република Италия – Н.Пр. Марко Контичели лично ще наградят отличените в конкурса в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе. Церемонията ще се състои на 30.10.2014 г. от 10:00 часа  в благоевградската зала „22 септември“.

Гости ще бъдат Лоредана Интруини – представител на фондация „Джовани и Франческа Фалконе“, и разследващият журналист от Рим Фабио Бернабей, представител на сдружение „Европейски градове срещу наркотиците“.

След церемонията ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на Джовани Фалконе на сградата на Окръжен съд – Благоевград.

Конкурсът се провежда за шеста поредна година. Той бе учреден през 2009 г. от община Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия в България  и лично на тогавашния посланик Н.Пр. Стефано Бенацо. Конкурсът е в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе и фондация „Джовани и Франческа Фалконе“.

Провеждането му има за цел да подпомогне усилията на магистратите и полицаите, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да съдейства за намаляване на криминалните прояви.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене