Без категория

НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛОНДОНСКА ОБЩИНА СПОДЕЛЯ ОПИТА СИ ЗА МОДЕРНО ОБЩИНСКО УПРАВЛЕНИЕ

управление

Представители на община Кройдън, Великобритания посетиха община Банско за пореден път, за да демострират опита си по отношение на управлението на човешките ресурси. Посещението е в рамките на проект „Идентифициране и внедряване на добри практики в областта на управлението на човешките ресурси чрез обмяна на опит и практически знания между община Кройдън и община Банско”, осъществен с финансовата помощ на Оперативна програма „Административен капацитет”. Изготвен е анализ на състоянието на двете общини, чрез който да бъдат взаимствани добри практики между двете администрации.

Община Банско

Община Банско може да се възползва от опита на лондонските си колеги в посока комуникация с данъкоплатци и подготовка на стратегически документи. В рамките на проекта беше представено изследване, показващо добре развита онлайн платформа за кандидатстване за работа в лондонската община, което би имало успешно приложение и в община Банско. Препоръчано бе да се въведе техника – „служител на месеца” и други мерки в областта на административна организация.

Представителите на община Кройдън отбелязаха, че са заинтересовани от добрите практики в нашата община – годишно актуализиране на възнагражденията на база годишни оценки и добро взаимодействие на административния екип.

Постигнато е отлично сътрудничество между двете общини, което е с тенденция да продължи в дългосрочен план за обмяна на опит в областта на строителството, туризма и въпроса с безработицата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене