Без валежи, но хладно в Югозапада

106327-esen-blagoevgrad-05

Днес в сутрешните часове все още слабо ще превалява в Родопите и югоизточните райони, но и там валежите ще спрат, а над Западна България облачността ще се разкъса. Над Източна България времето ще остане облачно, след обяд отново ще завали дъжд, в Лудогорието – дъжд и сняг. В Централния Предбалкан е възможно да превали слаб сняг. В Източна България вятърът ще отслабне, но все още ще бъде умерен, по Черноморието и силен от север. Максимални температури между 2° и 7°, в югозападните райони до 14°.

 

За Благоевград максималната температура днес ще е 10°, а минималната (-1°), за Банско 12°/5°, Разлог 12°/5°, Дупница 9°/-2°, Кюстендил 9°/-2°, Перник 6°/-2°, Гоце Делчев 14°/7°, Сандански 12°/3° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 12°, а минималните до 3°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

 

Атмосферното налягане е по-високо от средното за октомври – няма да се променя съществено.

Над планините времето ще бъде предимно облачно, но само на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 3°, на 2000 метра – около минус 1°. 

Над Черноморието времето ще остане облачно и ветровито със силен северен вятър. По южното крайбрежие ще продължи да вали дъжд, а след обяд ще завали и по северното. Максимални температури на въздуха между 6° и 8°. Температурата на морската вода е 16°. Вълнението на морето ще бъде 3-5 бала.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене