Топ Преса: Лична драма! Изповедта на една нещастна майка: Можех да спестя много на детенцето си, ако не бях спряла да го кърмя…

лична драма

За да изживееш живота си пълноценно трябва да оставиш нещо след себе си. Малцина от нас успяват чрез своите дела да оста­вят имената си в история­та, но истински щастливи са тези, които даряват живот. Разбрах го неотдавна, когато родих своя син Ники. Все­ки родител изживява тази тръпка по своему, но за мен това дете даде нов смисълна живота ми. Усещай­ки края на студентски­те си годи­ни, които се бяха пре­върнали в мой смисъл на живот, изведнъж се появи той- малкият и беззащитен ангел, който промени живота ми завинаги. След едно дъл­го деветмесечно очакване, първата среща с рожбата ми беше истински вълнуваща инезабравима, а всяко негово докосване до топлата майчи­на гръд ме караше да изжи­вявам онази сладка болка всеки път.

Казват, че именно по този начин емоционалната връз­ка между майката и бебето продължава и след ражда­нето и дори става по- силна. На фона на всички останали предимства, които има кър­менето, за мен точно това бе най- основателното, без да подценявам и останалите. За съжаление осъзнах това доста късно. Може би причи­на за това бяха моята неком­петентност и недостатъчна осведоменост по въпроса за кърменето и истински пълно­ценното отглеждане на дете­то ми.

В продължение на един ме­сец храната на моето бебе бе сменяна няколко пъти- започнахме с Frisolac, детето показа алергич­на реакция. Пре­поръчано ми бе NAN HA, алергия­та се задълбочи. И знаете ли какъв беше резултат- за цял месец теглото му се бе увеличи­ло едва с 300 грама. Едва ли можете да си пред­ставите колко виновна се почувствах тогава. Виновна за това, че не успях да дам всичко от себе си, за да запа­зя кърмата си поне до 6-ия месец. Но нали човек се учи от грешките си, стига да ги осъзнае. И ако един ден бог ме дари с друго дете, ще се опитам да не повтарям тази грешка. Пиша всичко това на вас, скъпи бъдещи майки, които с вълнние и нетърпение оч­аквате своите рожби. Дано имам поне малка заслуга чрез моята история да ви убе­дя в неведнъж доказаното твърдение- най- добрата хра­на за вашето бебе е майчина­та кърма. Повярвайте ми, че единствено по този начин ще си спестите хиляди главобо­лия и след като започнете да захранвате детето си с друга храна, няма да го лишавате от мляко и млечни продукти, банани, праскови и кайсии, цитрусови плодове и още ред други полезни хра­ни, които за съжа­ление не се включ­ват в диетата на моето дете и не се знае до кога ще го лишавам от тях.

А като си помисля само, че можех да му спестя всичко това, ако продължавах да го кърмя…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене