Зеленият екип на „Благоевград-БТ“ АД с гимназисти засадиха 70 дръвчета край яз. „Стойковци“

Без име

Доброволци от зеления екип на „Благоевград-БТ“ АД съвмесно с ученици от Благоевградската професионална гимназия и жители на с. Логодаш засадиха около 70 дръвчета в специална акция, която зеленият екип на „Благоевград-БТ” провежда за пета година. Канадски дъб, кестени, бреза, туя, аризонски кипарис, моливно дърво и албиция ще  красят центъра на селото и живописния язовир „Стойковци“.

Чрез инициативата искаме да стимулираме участието на младите хора като доброволци в екологични и други полезни за обществото дейности, идеята е, засаждайки дръвчетата със своите ръце, те да се ангажират и с опазването им. От създаването на зеления екип на „Благоевград-БТ“ АД през 2011 г. акцентираме върху различни екологични инциативи,защото смятаме, че отношението на човек към заобикалящата го среда е отношение към неговото собствено бъдеще“, коментира ръководителят на отдел „Човешки ресурси“ в „Благоевград -БТ“ АД Борислав Барбутов.

Поредната зелена инциатива на „Благоевград-БТ“ АД,  проведена само няколко дни преди големия християнски празник Димитровден е още един начин да се обърне внимание на грижата за природата. Кметът на Логодаш Пламен Червенков също се включи в екоакцията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене