Новоизбраният кмет на Полена агент „САШО“ се закле да служи в името на народа

d8a7b8bb5b0bcf3236de8075a0ebf0be

Новоизбраният кмет на Полена се закле да служи в името на народа !

Симитлийското село Полена от днес официално е с нов кмет. Благой Зулямски встъпва официално в длъжност кмет на кметство село Полена.

На заседание на Общински съвет от ОИК съобщиха официалните резултати от извънредния вот, произведен на 12-ти октомври, по силата на който Благой Зулямски бе избран за кмет.

8b81ddbb18785b02fe3a4e9f6590f2b5 (1)

Зулямски положи клетва пред местните парламентаристи. „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на община Симитли…“

Общински съветници, кметове на кметства от общината и представители на общинска администрация поздравиха новоизбрания кмет и му пожелаха успешно управление и реализация.

Припомняме, едва 20% от имащите право на глас на извънредния вот за кмет на село Полена на 12.10.2014г. отидоха до урните. 141 упражниха правото си на глас. Сред бюлетините в урната имаше 4 недействителни. Реалните гласове, с които Благой Зулямски стана кмет са 137.

Той бе единствен кандидат за овакантения през пролетта от Венцислав Валеов кметски пост. Благой Зулямски се кандидатира от ГЕРБ. Съгласно изборното законодателство, дори и с един кандидат избори се произвеждат. Достатъчна му бе само една бюлетина в урната, за да бъде обявен за спечелил изборите. За престиж той събра 137. Зулямски ще бъде пръв сред равни до есента на 2015 година, когато са редовните местни избори.

Pirinsko.com припомня, че Комисията по досиетата обяви проверката (решение №2-404 от 1 октомври 2014 г.) на общо 25 кандидати, които се бориха за кметските места, като от тях трима души са с досиета.

Благой Зулямски (1970), кандидат за кмет на с. Полена, община Симитли, е разкрит като агент на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване), вербуван през март 1990 г. по време на отбиване на военната служба под псевдонима „САШО”.

В досието му е запазена собственоръчно подписана декларация и документи на ръководилия го оперативен работник.

 Датата на вербовката (9 март 1990 г.) показва, че Зулямски може да претендира за един от най-младите сътрудници на бившата Държавна сигурност./PIRINSKO.COM

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене