Без категория

150 ученици от Неврокопско се включиха в Похода на вдъхновителите

main_b (2)

Елитната ПМГ „Яне Сандански“ бе домакин на нашумялата в страната образователна организация „Аз мога – тук и сега“.

Тази година за провеждането на поредната обучителна академия организацията избра природоматематическата гимназия в Гоце Делчев за събитието, което премина под надслов „Поход на вдъхновителите“.

В инициативата участваха ученици от 5-и до 12-и клас от целия регион.

Лектори бяха преуспелите ИТ специалисти от София Кристалин Чавдаров,Киви Дизайн„Аз мога – тук и сега“ , Деян Чепишев (Superhosting.bg ), Тодор Колев ( Obecto ), Ставри Георгиев, Константин Рачев, Мартин Петков ( Киви Дизайн ) и Силвена Ралинова ( Crazyhands.bg ).

Със своя презентация и интересна лекция към известния екип от професионалисти се присъедини и ученичката от ПМГ „Яне Сандански“ Стефка Москова – дъщеря на кмета на общината Владимир Москов, която тази година участва и се представи отлично в SUPER лятна Академия 2014, проведена в град Девин.

Талантливата ученичка изненада участниците със своята модерна и перфектно  подготвена презентация за магията „Аз мога – тук и сега“, за която получи поздравление и благодарности както от експертите организатори, така и от участниците.

От своя страна експертите представиха пред голямата аудитория ученици и учители от целия Гоцеделчевски регион под формата на презентации и отворена дискусия колко интересно и полезно е да се работи в уеб бранша „Тук и сега“, как се създават успешни проекти и как да печелят от това, което обичат да правят – уеб.

В ПМГ „Яне Сандански“ учениците и организаторите на инициативата разглеждаха и обсъждаха заедно теми като „Дизайн за недизайнери“, „Програмиране“ и „Софтуер“. Идеята бе да се привлече вниманието на учениците към ИТ технологиите и да ги мотивира да се развиват в тази посока.

Тази година Стефка Москова бе единственият участник от община Гоце Делчев в проведената в Девин национална SUPER лятна академия „Аз мога-тук и сега“ от 29 август до 5 септември. Самата тя коментира, че участието й в националната лятна академия в Девин е било изключително полезно и ангажиращо.

Стефка обясни, че участието в академията е достъпно за всички желаещи ученици. За целта трябва да подадат до ръководителите мотивационно писмо и да бъдат одобрени.

През месец април следващата година предстои провеждане на ново национално състезание, което ще се проведе отново в град Девин с участници от цяла България.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене