Асен Бербатов не се яви на делото за наркотици, имал държавен изпит в НСА, ще става треньор по футбол

Асен Бербатов

Братът на Димитър Бербатов закован от бопаджии, които хващат двама с кокаин след наркосделка

Братът на Димитър Бербатов – Асен, ще става треньор по футбол. Вчера той беше на държавен изпит в НСА, което стана причина за отлагане на делото в Окръжен съд – Благоевград, по което е подсъдим за раз­пространение на наркотици. 30-годишният благоевградча­нин е подал писмена молба, че е възпрепятстван за заседание­то. В залата се яви и адвокат Албина Анева и обясни, че ней­ният подзащитен е на държа­вен изпит за треньор. Прокурор Георги Качорев и съдебният състав, председателстван от Атанас Маскръчки, бяха едино­душни, че е налице пречка за даване на ход на делото пора­ди уважителна причина, и оп­ределиха дата за следващото заседание, като задължиха подсъдимия да представи дока­зателства, че е бил на изпит.

Асен Бербатов е обвинен за продажба на кокаин на двама благоевградчани, след като дълго време бил разработван от служители на РЗБОП, които подслушвали мобилните му те­лефони. С помощта на СРС-та антимафиотите прихванали ин­формация, че Асен Бербатов ще закупи кокаин в София, за да го разпространи в Благоев­град, и на 4.10.2012 г. е пред­приета акцията край Дупница, при която е открит 50 грама ко­каин в детското столче в лекия му автомобил „Сеат Леон“. Асен ползвал за шофьор Николай Борисов, по прякор Малкото хапче, тъй като на него му би­ла отнета книжката. Асен Бер­батов е обвинен и пуснат сре­щу парична гаранция от 5000 лв. Антимафиотите обаче про­дължили да го следят и на 6 ноември 2012 г. заловили бла­гоевградчанина Борислав В., у когото открили кокаин след среща на улицата с Асен Бер­батов.

На 30 януари 2013 г. пос­ледвала нова полицейска опе­рация в Благоевград. Навръх рождения ден на брат му Ди­митър Бербатов, на ул. „Пере Тошев“, в района на „Синята къ­ща“, е спрян лекият автомобил „Сеат Леон“, който бил управл­яван от Асен, а до него седяла жена му Димитринка. На място­то на акцията изненадващо се появява и майка му Маргарита Бербатова, която заедно със снаха си нападна журналист от в. „Струма“, опитал се да сни­ма полицейската акция. В хода на акцията бопаджиите не на­мират наркотици в колата на Бербатови, нито пък в жилище­то им на ул. „Васил Мечкуев- ски“. Пликчета с амфетамини и кокаин обаче са открити в тух­ли, наредени до външната вра­та на жилищната кооперация.

На 15-ти март вечерта ан­тимафиотите проследяват сре­ща на Асен Бербатов с негов адаш, по прякор Дзенгата, край дискотека „Екстрийм“. Малко след като се разделят, мъжът е пресрещнат от спецполицаите, които намират у него 1 г ко­каин. Той е задържан и при раз­пита си казал, че за първи път пробвал кокаин от любопитс­тво. Впоследствие неговите по­казания, както и на първия сви­детел Борислав, послужили, за да бъде повдигнато обвинение на Асен Бербатов затова, че в периода от 6 ноември 2012 до 12 март 2013 г. е продал на двамата кокаин с общо тегло 1,49 грама, чиято обща стой­ност е 268,90 лева. На Асен Бербатов е повдигнато и второ обвинение за шофиране без книжка по време на акцията на 30 януари 2013 г. Асен Берба­тов е без мярка за неотклоне­ние, тъй като е неосъждан.

На първото съдебно заседа­ние, състояло се на 15-и сеп­тември, са изслушани като сви­детели служителите на Б0П – Благоевград, които обяснили действията си за разкриване на престъпленията, както и един от купувачите. Вчера трябваше да бъдат изслушани експерти­те от МВР Калаузка и Стефано­ва, които са изследвали съдър­жанието на наркотиците.

Малко след като делото бе отложено, в Съдебната палата влезе майката/Маргарита Бер­батова, която(след 2-3 минути излезе. Ако бъде признат за ви­новен за наркоразпространение, Асен Бербатов може да по­лучи наказание от 2 до 8 г. зат­вор. За същото обвинение, от­насящо се за 50-те грама ко­каин в детското столче на сина му, на 10-и декември 2013 г. Районен съд – Дупница го осъ­ди на 1 година условно и глоба от 2000 лв. Присъдата не е влязла в сила, тъй като се об­жалва пред Окръжен съд – Кюс­тендил.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене