Цецка Цачева: Ние приемаме отказа на „Атака“ за среща с нас като неуважение към българските избиратели

Цецка Цачева

Ние чакахме коректно колегите от „Атака“. И не можем да си позволим удължаването на предизборната кампания – нещо, което те правят в момента. Така че – провалени са консултациите между ГЕРБ и „Атака“ поради неявяване на „Атака“ във времето и мястото, което бяхме договорили. Това заяви Цецка Цачева след несъстоялите се преговори между представителите на ГЕРБ и „Атака“ за съставянето на ново правителство, съобщава БЛИЦ.

„Ние приемаме отказа на „Атака“ за среща с нас като неуважение към българските избиратели – нещо, което не прави чест нито на една партия и нито един парламент. Надяваме се, че отстраняването на знамето на ЕС и НАТО ще бъде оценено от всички българи като показателен жест. Ние искахме да разберем защо партия „Атака“ в противоречие с всички правила на публична прозрачност подкрепяха управлението на кабинета „Орешарски“. Ние искахме да ги попитаме дали от „Атака“ са готови да носят всички отрицателни последици от това управление“, заяви на свой ред Румяна Бъчварова и добави: „Ние искахме да видим как „Атака“ оценява това свое поведение. Ако бяха останали, те щяха да видят какво управление искаме ние от ГЕРБ и вярвам, че това нямаше да им хареса“.

На въпрос на журналист от телевизия „Алфа“ защо все пак не са допуснали камери на разговорите, Цецка Цачева се отдръпна от микрофона и беше готова да сложи край на журналистическите въпрос.

В края на импровизираната пресконференция Цецка Цачева обяви, че предстоят преговори с представителите на АБВ.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене