ГЕРБ унизи ББЦ пред цяла България!

20141017.suffnydbyc

ГЕРБ нанесе публично унижение на ББЦ! Политическата новина на деня бе произведена в кулоарите на Народното събрание, където представителите на двете политически сили дадоха брифинг след рекордно кратките си сондажи за съставяне на правителство.Екипът на ГЕРБ съобщи, че в 3 от разгледаните 4 приоритета партиите имат „диаметрални различния“. Те били особено драстични във финансовата и данъчна политика. Генералният проблем дошъл от това, че програмата на ББЦ била изготвена за два мандата, вместо за един.

Веднага след това гръмна и бомбата. Представителите на ГЕРБ обявиха пред цяла България, че колегите им от ББЦ изразили готовност да в рамките на първия мандат да отстъпят от своите предизборни обещания. „Това ни притесни. Такова разминаване между предизборна програма и сегашни намерения не може да бъде легитимирано. Още повече – едва ли е легитимирано от хората, които са гласували за тях. Водим разговорите си с всички политически сили. Освен за управление, но и от уважение и с желание да установим обстановка на диалог, на колегиално отношение. Но ги водим и преди всичко от уважение към българските избиратели и техния вот, който са дали“, заявиха от ГЕРБ и добавиха, че не възнамеряват да се консултират отново с хората на Николай Бареков.

Поставени в небрано лозе и обвинени в опит за подмяна на вота на избирателите си, представителите на ББЦ отсякоха чрез Светлин Танчев: „Усетихме, че може би сме достатъчно малки и ГЕРБ не се нуждае от нас. Затова сметнахме, че не е нужно да продължаваме тази среща прекалено дълго“. /БЛИЦ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене