Детското отделение в Благоевград е препълнено с пациенти

1294840276.bolnica-1В детското отделение в Благоевград е препълнено с пациенти. Дори са разкрити допълнителни легла в инфекциозното отделение.  Всичко започва с кашлица и в повечето случаи завършва с престой в болницата. 3-годишният Алекс е в отделението от 3 дни.

„Звъннаха ми от яслата, че повръща. Минахме през личния лекар и нещо резултатите не беха много хубави”, разказа пред Нова ТВ Венета Христова, майка на Алекс.

Всички деца са приети със сходни симптоми –повръщане и висока температура. Много често обаче възникват усложнения такава е и ситуацията с малката Михаела.

„Преди това тя беше на два антибиотика, не беше доизлекува, отидохме на снимка и се оказа, че е с бронхит”, сподели Людмила, майка на Михаела.

„Това са деца с високи температури, повръщане, разстройство от едната група и другата група са с усложнени кашлици – пневмонии, ларингити, фарингити”, обясни д-р Нина Георгиева, педиатър.

От няколко дни в детското отделение в Благоевград няма свободни легла и допълнително са разкрити в инфекциозното отделение.

„То тука е всичко пълно. Миналата вечер докараха едно мъничко детенце със Спешен център. Просто не знам как ще е, едва ли още не е почнала зимата и вирусите са напред”, каза майката на Михаела.

Според педиатрите най-добрата защита срещу вируси е навременната намеса.

 

„За малките деца, които посещават детско заведение изборът е в две посоки – имуностимуланти или ваксина. За децата, които не боледуват често предлагаме имуностимуланти, а децата, които боледуват по-често е желателно да бъдат защитени с ваксина”, обясни д-р Георгиева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене