ОбС утвърди Диана Борисова за шеф на Ученическо хранене, но без ясна заплата

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Досегашният управител на общинското дружество „Ученическо хранене” Диана Борисова остава на поста. Назначаването й бе утвърдено от Общински съвет на днешната сесия. Борисова беше единствен кандидат в конкурса.
Спор за размера на заплатата й обаче доведе до отпадана не точката в решението на ОбС, която указва на кмета Методи Чимев при какво месечно възнаграждение да бъде сключен договорът с Борисова.
До тази ситуация се стигна, след като председателят на конкурсната комисия Йонко Гергов предложи заплатата на Борисова да бъде в размер 1360 лв., цифра до която е достигнато по методика, одобрена от самия Общински съвет. Стоян Шушков обаче оспори размера на заплатата, тъй като в поселените месеци дружеството е било на загуба.
Така след дебати за заплатата и обясненията на самата Борисова, че загубата от 18 000 лв. се дължи на летния период, а от началото на учебната година оборотът е над 26 000 лв. и най-вероятно отново „Ученическо хранене” ще излезе на печалба, съветниците приеха докладната без да има посочена месечна заплата.
„Не ми е ясно как кметът ще подпише договор без посочена заплата и съответно дали управителят ще подпише такъв договор”, коментира Гергов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене