Аутопсията разкри: Няма алкохол или наркотици в кръвта на загиналия студент от АУБ

105906-boris-kodikov-zaginal-student

През 2000 година починала и сестрата на Боби – Петра

Няма наличие на алкохол или наркотици в кръвта на трагично загиналия студент от АУБ Борис Кодиков, пише вестник „Струма“ в днешния си брой. Това са показали резултатите от съдебномедицинската експертиза, която е извършена при аутопсията на трупа. Младежът е бил напълно здрав и атлетичен, въпреки появилите се коментари, че приживе е развил някаква мания, че страда от неизлечима болест. 21-годишният пловдивчанин полетя от терасата на столовата на студентския кампус „Скаптопара“ преди седмица пред очите на стъписаните студенти. Преди фаталния полет той се обърнал към приятелите си с думите: „Гледай, братче, какво ще направя“…

В хода на първоначалното разследване беше извършен оглед на местопроизшествието, проведени са разпити на десетки свидетели и беседа с родителите на загиналия студент, чийто лаптоп бе иззет. Криминалистите от 2-о РУП -Благоевград започнаха досъдебно производство по работното обвинение – склоняване към самоубийство.

Междувременно дядото на Боби, който също се казва Борис Кодиков, помоли с регионален информационен сайт на Северна България, откъдето е родом, да бъде разпространено обръщението му към българските медии, отразили смъртта на първородния му внук:

„Боби беше заобиколен с внимание, грижи и обич в семейството ни и от децата, с които учеше и общуваше. Болката на родителите му от неговата загуба е още по-голяма, тъй като през 2000 г. почина по-голямата му сестра Петра. Сега цялото ни внимание, любов и обич са насочени към третото дете на сина ми Максим – Емил, за когото съм написал в последната си книга „Родина, роден край, родов корен“ под мотото „Детето на 21 век“. Желая на всички журналисти преди всичко здраве и благодарности за поместените материали.

С най-голямо уважение: ветеран от ВВС, автор на книгата „Българската щурмова авиация“ в две издания, Борис Кодиков, роден в с. Гиген, Плевенско, живущ в гр. Пловдив“, се казва в обръщението.

Без да напада никого конкретно, възрастният човек отправя молба към по-коректно отразяване на нещастието, сполетяло семейството му.

Заради кончината на неговия внук 85-годишният бивш авиатор Борис Кодиков моли съселяните му от Гиген да го извинят за това, че вместо в края на тази година ще представи последната си книга „Очерк за историята на Гиген“ на 22 март или на 24 май 2015 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене