Борис Ячев в Благоевград: Настояваме за трайно отстраняване на ДПС от властта

106062-NFSB-Bobi_Yachev-01

ДПС да не се включва по никакъв начин официално или задкулисно в едно бъдещо управление на страната. Това поставиха като условие от НФСБ на преговорите днес с ГЕРБ. Това стана ясно на пресконференция в Благоевград с народния

представител и член на Националното ръководство на Националния фронт за спасение на България Борис Ячев.

Трайно отстраняване на ДПС от властта и почистване на областните и държавните администрации от кадри от Движението за права и свободи. Това е категоричното политическо условие на Патриотичния фронт, за да участват във властта.

„За нас трайното отстраняване на ДПС от властта става само и единствено, не само тя да не участва в правителството, но всички кадри, които да сега са на различните нива на държавните и областни администрации, да бъдат проверени и съответно почистени. Това не е политическа или етническа чистка, защото ДПС за нас отдавна не е етническа партия, това просто е едно ЕООД, което стои във властта, за да може да генерира ресурс, с който да купува гласове и отново да попадне във властта”, каза Борис Ячев, член на Националното ръководство на НФСБ.

10 конкретни предложения включени в Национална програма за спасение на България са представили днес от Патриотичния фронт при преговорите с ГЕРБ, като едно от тях е да се забрани незаконната сеч в Пиринско.

„Новото земеделско и еко министерство трябва веднага да наложи мораториум върху изсичането на българската гора и спиране на износа на необработен дървен материал. По този начин считаме, че най ефикасно ще бъде преборена дървената мафия, която е много тясно свързана с кадрите на ДПС особено в областта на управление на горите. Знаете, че това е бизнес, който се контролира от ДПС и с който са заети определен брой фирми в Благоевградска област, бизнес за милиони, който се контролира от няколко десетки души и една голяма част от печалбата от тази  незаконна сеч отива в партийната каса на Движението за права и свободи”, заяви Ячев.
Той направи и кратък обзор на проведените избори като подчерта, че НФСБ имат изключително успешни резултати и това допълнително ги задължава към техните избиратели.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене