Топлото време напълни жилищните сгради в Кюстендил с плъхове

мишка

Плъхове обсаждат цели блокове и мазета в Кюстендил. Проблемът идва от топлото и влажно време за сезона, коментираха от общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ в областния град.

„В момента гризачите търсят места, където да гнездят. Обикновено за тях най-подходящи са мазетата и приземните етажи на жилищни сгради“, коментира директорът на „ДДД“ Олег Цветков.

Обработката пък на едно средно голямо мазе излиза около 20 лв. Сумата включва зареждане на различни по вид препарати и лепила, които улавят гризачите.

В момента прибраната реколти от ябълки и круши също спомага за нашествието от плъхове. Масово хората съхраняват плодовете в касетки по мазетета. Все още в областния град проблем са кърлежите и бълхите.

Само в рамките на един месец са направени две обработки на тревни площи, както и лесопарк „Хисарлъка“ срещу кърлежи. Масово градските градинки пък стават притегателно място за бълхите.

„Ежемесечно се извършва проверка и третиране на подобни обекти. Ние поддържаме и различни шивашки складове, детски градини и училища. Проверките са постоянни така, че да се ограничи до минимум подобно нашествие“, коментира още директорът Олег Цветков.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене