Петър Москов: ГЕРБ, РБ и ПФ е абсолютно възможен вариант

Петър Москов

Бъдещо управление, включващо ГЕРБ, РБ и ПФ е абсолютно възможен вариант. Това заяви пред Нова телевизия представителят на Реформаторския блок Петър Москов във връзка с продължилите вчера над 6 часа консултации между ГЕРБ и РБ за съставянето на правителство.

Никой от РБ и от ГЕРБ, не е имал за цел кадрови решения, разпределяне на министерски или други постове. Няма как преди да е уточнено каква политика ще провеждат тези министри да се говори за министри, допълни той.

Реформаторът подчерта, че основната част от разговора била насочена към това да бъде постигнат консенсус около управленските приоритети на ГЕРБ: „Явно е, че е ГЕРБ е най-голямата политическа сила и че основно върху неговата програма може да бъде градено бъдещо мнозинство. Около управленските приоритети ние имаме практически 100% покриване с два или три наистина дълбоко специфични детайла.“

„Ние ще направим нужния документ до ГЕРБ, ще разкажем цялата последователност и начин на взимане на решение в блока и ще отстраним тези основателни съмнения на ГЕРБ, като подхождаме конструктивно по този въпрос“, увери Петър Москов.

Той допълни, че според него няма реален проблем пред постигането на общ политически модел, както и че РБ ще направи нужното, за да сведе притесненията на ГЕРБ до нула за това, че блокът не е надежден политически партньор.

Според Петър Москов бъдещо управление, включващо ГЕРБ, РБ и ПФ е абсолютно възможен вариант.

„Очакваме следващо развитие на преговорите“, заключи представителят на Реформаторския блок.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене