Разпродават за 763 248 лв. мощната „Мипапласт“ заради дълг към шивашкия бос Лазар Зрънчев

Лазар Зрънчев

Една от най-мощните български фирми за производство на изделия за еднократна употреба като чаши за кафе, сок, опаковки за салати и сладолед, кофички за кисело мляко, чинийки и др. – благоевградската „Мипапласт“ ООД, остава без база заради ипотечен кредит, който собственикът на фирмата Пламен и Ваня Мирчеви взели от шивашкия бос и бивш шеф на „Валентина-Струмяна“ Лазар Зрънчев.

Съдебен изпълнител обяви вчера за публична продан и двете бази на дружеството –  4 сгради, хангар и депо в Стопанския двор на Благоевград, разположени върху площ от близо 3 дка, и 6 дка до пътя Покровник-Зелен дол, върху които има изградени 3 склада, ремонтна работилница, 2 сгради и фабриката за пластмасови изделия  на фирмата. Началната цена за наддаване е определена на 182 963 лв. за базата в Благоевград и 580 286 лв. – за тази до Зелен дол.

Фирма „Мипапласт” ООД е основана през 1989 година в Благоевград и е 100% частна собственост на Пламен и Ваня Мирчеви. Още при създаването си тя произвежда единствено пластмасови чаши за кафе от машина, специално конструирана от създателите на „Мипапласт” ООД. Впоследствие въвежда допълнителни мощности за производство и на други пластмасови изделия. Фирмата има внедрена система за управление на качеството ISO и дава хляб на 75 души, разполага и със собствен автопарк за безплатна доставка на произведената продукция. Тя е една от малкото български фирми, които изнасят около 30% от продукцията си в чужбина.

Явно обаче и това не е успяло да я спаси, защото миналия месец друг съдебен изпълнител обяви за продан машините й при обща начална цена за наддаване 332 000 лв.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене