Свържете се с нас

Интервюта

Айс захвърли микрофона и грабна диктофона!

Публикувано

на

Ice-Baby.com

www.Bayraktarski.com

Методи Байрактарски – Айс е един от пионерите на българския Хип-Хоп. Започва да се занимава с Рап музика и Хип-Хоп танци, през 1991 год. повлиян от своите идоли Vanilla Ice и M.C. Hammer. Айс е първият български солов рап изпълнител. По това време в родния Хип-Хоп прохождат, няколко групи: AVI MC, Рап Нация, Dynamic… Зимата на 1991 год. Айс записва първото си парче “Ежедневие”, в което се засягат проблемите в училище, които си имал младият рапър особено след промените, които прави с външността си. По онова време в малкият Благоевград да се носят широки и шарени гащеризони, кецове в различен цвят (червен и черен) да имаш изрусен перчем и обеци, не било особено одобрявано от старите комунистически даскали. През 1995 год. Айс записва скандалното парче “Ден След Ден” (албум “До Крайна Степен”) Песен, разказваща за престъпниците и политиците, които ден след ден ограбват България, за безхаберието на корумпираните ченгета и групировките. Песента става № 1 в радио и ТВ класации. Изпреварвайки тогавашните фаворити Дони и Момчил и Каналето. Зад гърба си има стотици участия в концерти, шоу програми, ТВ и радио предавания. През 1997 год. Айс, основава “Power Dance” – школа по Hip-Hop танци в която е хореограф и учител. Организатор е на няколко големи благотворителни концерта. Прави първата дискотека – “Без цигарен дим” – “Rap Club Blagoevgrad”. В дискотеката не се предлага алкохол, а пушенето е забранено. През 2012 година семейството на световната звезда Vanilla Ice открива благоевградския рапър и се сприятеляват. Подържат ежедневна връзка и за деня на Благодарността Vanilla Ice, изпраща видео поздрав на българският си двойник. Айс притежава изключителните права да представя Vanilla Ice и баща му, тенора Byron Mino в Европа.
Айс е семеен от 8 години и има двама синове Георги и Методи Jr.

По настоящем Айс или г-н Байрактарски е част от екипа на вестник Топ Преса. Оглавява благоевградския офис на медията и води четири от най- четените рубрики: “Лица От Югозапада”, “Зодия Професионалист”, “Деца За Пример” и “Искам Думата”. Притежава звукозаписно, видеомонтажно и уеб студия.

Айс, захвърли ли микрофона?
– В никакъв случай не мога да кажа, че съм спрял с музиката. Въпреки, че все по- рядко ми се правят нови песни… Но съм обещал на сина ми всяка година да записваме по една нова песен и да правим клип. Нещата не се получават в България, всичко е безсмислено. Аз имам над 20 хитови песни, който са били №1 в класациите, но както виждате не съм забогатял… Поне не от музиката де. Сега работя по 2 песни. Едната е на сина ми Гого, подарих му моята първа песен “Ежедневие” от 1991 год. сега ще я осъвременим и ще направим готин клип. А другата я замислям от доста време, но все отлагам. Да се надяваме, че до края на годината да е готова.

От къде този внезапен интерес към медиите?
– Ооо, интереса ми не е внезапен. Аз от доста време се интересувам и занимавам с медии. Бил съм автор, водещ и продуцент на ТВ предавания. Преди 15 години правех музикална страница в един местен вестник, но това което правя сега наистина е различно и ми е много забавно и интересно.

Как стана част от Топ Преса?
– Господ си знае работата. Десет години бях “роб” на гърци, писна ми, исках нещо ново, нещо различно. Тръгнах си… Аз и съпругата ми ежедневно произвеждахме над 5 000 броя сладкиши, малко известни на българския пазар. Всичко заминаваше за Гърция. Казват се “Саварен” и са много вкусни. По наша сметка, ако бяхме взели визи за САЩ щяхме да печелим по $100 000 месечно… Но не успяхме с визата и просто останах без работа. Малко депресия, самосъжаление, но не и отчаяние. Бях готов да замина за UK да мия чинии. Ако трябва да съм честен бях готов да мия и кенефи, ако се наложи. Исках да се махна от България. Обичам страната България, но ненавиждам държавата. Един ден на Facebook-ами се появи съобщение от журналистка от Топ Преса с молба за интервю, отказах й. Вече не продавам музиката си и нямах нужда от реклама, но тя беше мила и настоятелна и ме убеди да дам интервю. Седмица по – късно ми хрумна една върховна идея. Поинтересувах се кой е шефът на вестника и се свързах с него. Предложих да правя музикална страница, защото се познавам с почти всички български певци, музиканти и артисти въобще и знаех, че ще се справя. Така тръгнаха нещата.

Как се чувстваш в новото си амплоа?
– Много добре, щастлив съм. Ходя с голям кеф на работа, всеки ден се запознавам с нови хора. Автор съм на четири рубрики “Лица От Югозапада”, “Зодия Професионалист”, “Деца За Пример” и “Искам Думата”. Възползвам се от правомощията си, за да помагам на хората. Благодарение на Топ Преса и рубриката “Искам Думата” направихме доста добрини. В “Зодия Професионалист”, представяме хора доказали се, като професионалисти в дадена сфера: спортисти, лекари, археолози… В “Лица От Югозапада”, участват, също много интересни хора със странни хобита или хора с мнение различно от общоприетото. “Деца За Пример” е най- новата рубрика в която представяме талантливи деца. Мисля, че децата имат нужда от поощряване, а да се видиш в най-четения вестник си е голям стимул.

А това, че си известен помага или ти пречи на работата?
– В началото и аз се притеснявах от това, но в последствие осъзнах, че ми помага. През годините натрупах много приятелства и познанства и сега използвам контактите си с тези хора за готини интервюта в рубриките си. А и аз не съм направил на никой нищо лошо до сега. Винаги съм помагал с каквото мога на хората. Разбира се, чел съм много гадни неща за себе си, особено в нета, но това го пишат комплексари. Хора, които мразят себе си, та мен ли няма да мразят… 😉 🙂

Какво е за теб Топ Преса?
– Аз съм Топ Преса… Топ Преса е моето спасение… Тук е и мястото да благодаря на г-н Стаменов, за възможността и доверието, което ми гласува. А и Веселин Стаменов не е кой и да е… За мен е чест, че познавам лично този човек. Той ми подаде ръка в много тежък за мен момент… Харесвам и съм доволен от съвместната ни работа. Доверието и лоялността, която сме изградили ни помага да сътворяваме най-четения вестник в Югозапада. Сега имам и възможността да отразявам нещата на които преди само се възмущавах. Ако някой се мисли за по умен от другите или разчита на това, че има повече пари или, че е някакво име в града… Съжалявам при мен тези неща не вървят. Не свалям шапка никому и не се страхувам нищо. Вече никой не е в безопасност… Ако не спазваш правилата, някой от моите папараци ще те щракне. След наши публикации накарахме служителите в общината да си поразмърдат и да се захванат за работа. Топ Преса се отзовава на всички сигнали за нередности. Ние помогнахме на жителите на село Дъбрава, село Микрево, село Баня, Добринище, Дупница, Сандански… и много други. Горд съм, че съм част от тази медия. Имам много планове и добри идеи, които с течение на времето, ще се появяват на страниците на вестник Топ Преса.

Обиколил си много места по света, кое от тях ти е направило най-голямо впечатление?
– Имаше един такъв период в живота ми в който аз и съпругата ми изхарчихме страшно много пари за пътешествия. Влюбихме се в Египет и ходихме три поредни години на почивка там. Видяхме пирамидите, яздихме камили, карахме ATV-та и бъги-та в Сахара, плавахме с лодка по Нил и се гмуркахме в Червено Море. Споменавам Египет, защото е едно страхотно място и съветвам всеки който се двоуми дали да иде там, да тръгва веднага… Но на фона на беднотията, която ни заобикаля не мисля да се хваля с другите места на които съм бил. Това си е едно мое лично преживяване и удоволствие. Натрупал съм много хубави спомени и имам страхотни снимки.

Ice-Baby

Имаш интересно мото, сподели нещо за него.
– Да 😉 🙂
„Получих всичко, което исках от живота.
Сега искам да ме оставите на мира, за да му се наслаждавам.“
© Ice / 2009 год.
Аз измислям често такива мъдри мисли. Ха-Ха-Ха… Това е точно от периода в който пътувахме много… Ожених се, роди ни се живо и здраво детенце и имах всичко за което бях мечтал… За мен най-важното нещо в живота ми е – СЕМЕЙСТВОТО. Не славата, парите и кариерата…

Какво ще пожелаеш на читателите на Топ Преса?
– Да се обичат, да вярват в себе си и да не се отказват от мечтите си. Да не се опитват да бъдат по-добри, а да не бъдат толкова лоши!

Ice-4 Ice-3

 

коментара

Интервюта

Методи Байрактарски: Каня г-н Камбитов да го разходя из „Струмско“, за да му покажа с какво да се заеме веднага след изборите!

Публикувано

на

Методи Байрактарски – Айс
Зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Едва ли има човек в Югозапада, който да не познава Айс, но за по-младите ще припомним: Методи Байрактарски – Айс е един от пионерите на българския Хип-Хоп. Започва да се занимава с Рап музика и Хип-Хоп танци, през 1991 год. Той е първият български солов рап изпълнител. По това време в родния Хип-Хоп прохождат, няколко групи: AVI MC, Рап Нация, Dynamic… Зимата на 1991 год. Айс записва първото си парче “Ежедневие” в което се засягат проблемите в училище, които си имал младият рапър. През 1995 год. Айс записва скандалното парче “Ден След Ден” (албум “До Крайна Степен”) Песен, разказваща за престъпниците и политиците, които ден след ден ограбват България, за безхаберието на корумпираните ченгета и групировките. Песента става № 1 в радио и ТВ класации. Изпреварвайки тогавашните фаворити Дони и Момчил и Каналето. Зад гърба си има стотици участия в концерти, шоу програми, ТВ и радио предавания. През 1997 год. Айс, основава “Power Dance” – школа по Hip-Hop танци в която е хореограф и учител. Организатор е на няколко големи благотворителни концерта. Прави първата дискотека – “Без цигарен дим” – “Rap Club Blagoevgrad”. В дискотеката не се предлага алкохол, а пушенето е забранено. През 2012 година семейството на световната звезда Vanilla Ice открива благоевградския рапър и се сприятеляват. Поддържат ежедневна връзка и за деня на Благодарността Vanilla Ice, изпраща видео поздрав на българският си двойник. Айс притежава изключителните права да представя Vanilla Ice и баща му, тенора Byron Mino в Европа. Айс има двама синове Георги и Методи Jr. През 2014 години Байрактарски, се свързва с популярният медиен магнат г-н Веселин Стаменов с предложението да прави музикална страница във вестник Топ Преса. Стаменов одобрил идеите на Байрактарски… Всичко друго се случваше ежедневно пред учите на читателите на медийната група на Топ Преса. Айс оглавява благоевградския офис на медията и е автор на едни от най-четените рубрики: “Лица От Югозапада”, “Зодия Професионалист”, “Деца За Пример”, “Искам Думата”, „Нагли Шофьори От Югозапада“, „Грозни Гледки От Благоевград“. За 6 години във Топ Преса Байрактарски е направил над 700 интервюта с интересни хора от Югозапада: актьори, певци, бизнесмени, лекари, политици… Айс бе и част от онлайн проекта „Неудобните” и шеф на „Благоевградска ВЕСТ“.

Г-н Байрактарски, публично обявихте, че подкрепяте  кмета Камбитов и бяхте атакуван от тролове и анти ГЕРБ настроени потребители на фейсбук…

– Държа да се знае, че аз съм безпартиен, не членувам никъде… Това, че в момента работя в медия, трябва ли да ме прави безпристрастен? И в това бях обвинен, трябвало да давам трибуна на всички борещи се, за влас. ЗАЩО??? Имам си мнение бе… Това е мое лично право! Топ Преса е частна медия, ние не получаваме държавни субсидии или грантове, за да плюем срещу някого. Ако имам мнение за някого си имам и трибуна да си го изразя. Ако на теб не ти харесва не ми чети вестника. Аз съм в добри отношения с много депутати, кметове, областни управители…  Държа да се знае, че колкото приятели имам в ГЕРБ, толко са и в ВМРО, ДПС, БСП… и всички други партии… Камбитов го подкрепям, защото наистина направи много за Благоевград… Ако някой не вижда, това което кмета и екипът му направи трябва да иде да се прегледа.  Аз го подкрепям, защото той започна много неща и държа да си ги довърши. Длъжен е да го направи. Така че спрете с това, че съм гербер… Не, не съм, нарцис съм!!!

Има ли Топ Преса договор с Община Благоевград, за медийно обслужване? Това е един от често поставяните въпроси от няколко от кандидат кметовете и общински съветници…

– Ще ми бъде много по лесно да кажа с кои общини нямаме договор. Топ Преса не е сайтче… Топ Преса е медийна група с няколко сайта, няколко печатни издания, продуцираме онлайн предавания, снимаме видеоклипове, правим късометражни филми. За мен би било обидно да нямаме договор с дадена община или кметство. Тук има нещо друго, което тормози част от питащите. Няма да споменавам имена… но медиен бос не се става със закупуването на пет домейна на промоция. Предполагам знаете колко струва един сайт – тъй наречените медии… Домейна – .com е 24 лв за една година. Домейна – .bg e 60 лв. Хостинга в зависимост от фирата е от 3 лв. до 6.75 лв./мес. Така, ме всеки може да си направи сайт и да казва, че има медия. Е да ама не… Зад успеха на Топ Преса има стотици безсънни нощи, часове извънреден труд. Много често нямам време за обърна внимание на децата си заради това, че трябва да се пише или да се снима или да се монтира нещо. Затова е обидно когато някой си сульо напише, че Топ Преса е еди-какво си!  Имаме договори с много хора, имаме много ПР договори всеки ден хора от бизнеса ме търсят за статии и рекламни карета. То се вижда във вестника, нали? Тук ще кажа и нещо много важно, което забравих. Топ Преса е единствената медия, което показва  нещата такива каквито са. Показваме и нередностите извършвани от хора на ръководни постове в Община Благоевград. Всичко е било доказано със снимки или видео. Ние не си затваряме очите, както правят други „медии“.

Познаваш ли другите кандидат кметове и какво ти е мнението за тях?

– Позамае Албина, Росен, Калоян и Дончо… Мога да кажа, че Албина е най-добрият адвокат който познавам. Много добър човек, помагала ми е много пъти. Малко преди да стартира кампанията аз бях в кантората й, за да направим интервю. Много ми хареса това, че иска да премахне таксите за детските градини. Това е много добра идея и я подкрепям напълно.  Лошото, е че при нея се набутаха тъй наречените политически хамелеони.  Роската несъмнено е най добрият кмет на Дъбрава. За много кратко време направи селото известно в целия Балкански полуостров. Работили сме и с Дончо и с Калоян. За Томов и Ризов не бях и чувал. Смешното е, че някои от тези хора надянаха костюми и започнаха да поднасят цветя тук-там. Само за да ги щракнат сайтовете на които са си платили. Къде бяхте вчера бееeee? Мога да ти кажа, кои нови лица искам да видя в общински съвет… Това са психологът Георги Костадинов, президентът на родната федерация по бейзбол и шеф на „Бизоните“ Ясен Неделчев, европейската и световна шампионка по таекуондо и кикбокс Албена Ситнилска… Това са хора, които познавам от много време, хора които не влизат в политиката за да крадат или строят а да направят нещо добро. Те са кандидати от различни партии и мисля, че няма да се намери човек, който да каже лоша дума за тях…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

Тази седмица във вестник “ Топ Преса „

Публикувано

на

  • СКАНДАЛНО!!! Катедра „Психология“ към Философския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ хвърли бомбата: Доц. д-р Николай Марин страда от психоза, която ще го унищожи!
  • Венци Сотиров – независим кандидат за общински съветник: Човекът е като книга. Не съдете само по корицата, трябва да я отворите и да я прочетете!!!
  • 66-годишният бай Шукри: Ванга спаси семейството ми
  • ЧОВЕШКА ТРАГЕДИЯ! Две сестри просят в Петрич, след като майка им изгаря жива!

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ