Прокуратурата поиска доживотен затвор за благоевградчанинът, убил бургаската банкерка

51008-632x358Прокуратурата поиска доживотен затвор за благоевградчанинът Любомир Симеонов, убил банкова служителка от Бургас. Преди година Павлинка Йовчева беше застреляна показно с един куршум, а мотивът – отказан кредит за 1.2 млн. лева.

В бележки, писани в затвора, бившият военен признава, че я е убил в състояние на умопомрачение и че до безизходицата го довели банкови служители, заради които фалирал.

Негови близки и приятели твърдят, че истината се прикрива и Симеонов е станал жертва на схема на изнудване.

„Аз му вярвам и знам, че е прав… На него му беше по същия начин организиран фалит, на неговата фирма, както се организира на КТБ. Целите вече са различни, разбира се. Решат ли да ти организират фалит, правят го“, заяви съпругата на подсъдимия Соня Симеонова.

„Това беше един проект, който ние направихме… А едни банкови служители си използваха служебното положение за собствена облага и в следствие на това, той не стана. Той е споделял с мен, че са го изнудвали да смени строителя“, обясни и бизнес партньорът му Деян Сергеев.

Близките на убитата банкерка са категорични, че тя не е извършила нищо нередно, а преквалифициралият се в билкар злоупотребявал финансово и с друга банка.

„Не е държал нито 1 лев, а е имал да плаща 1 милион лева. Къде са парите?! 1 милион лева кредити взети, а парите по сметките ги няма, къде са?! Сам ли се е фалирал или някой друг го е фалирал? За всеки човек може да се измисли защита и за всеки може да се плати за защита“, категоричен бе съпругът на убитата Йовчо Йовчев.

Апелативните магистрати отказаха нова психиатрична експертиза, в която да участва и военен психолог.

До месец ще решат дали присъдата от 20 години затвор на бившия военен, който твърди, че страдал от неврастения, ще бъде променена./бТВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене