Учениците от Кочан №1 в Пиринско в Европейската седмица на физическата активност

ученици 1

Учениците на СОУ „Хр. Смирненски“ /Кочан/ се включиха най-масово в Европейската седмица на физическата активност и спорт сред учебните заведения в Пиринско. Във връзка с инициативата в гоцеделчевското село изготвиха седмична програма, която включва ежедневна 10-минутна физзарядка преди началото на часовете. Организиран бе и спортен празник, включващ състезания по футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, народна топка, колоездене, тенис на маса, тенис на корт, скачане с чували, въртене на обръч и скачане на въже. В дисциплините се включиха почти всички от около 500-те възпитаници на школото. Ден по-късно беше проведен лекоатлетически крос, в който стартираха близо 100 момичета и момчета. След още 24 часа се състояха волейболни срещи между учители и ученици.

Победи с 2:1 гейма спечелиха учениците и ученичките, съответно срещу преподавателите, начело с директора на СОУ „Хр. Смирненски“ Гълъб Чаушев, и дамския състав от колектива. В последния ден от спортната седмица физкултурниците Динко Кумбаров и Венци Камбошев поведоха множеството на поход до най-високия местен връх Кулата.

Като номер 1 в Благоевградска област, кочанското училище ще се конкурира с още стотина в страната за наградите, които очакват националните призьори – ваучери за закупуване на спортни пособия.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене