Под звуците на ансамбъл „Пирин” пристигнаха първите протоколи от изборния ден

ac4ba1c5fb1508683a99f4c747620278_LПървите протоколи от изборния ден започнаха да пристигат малко след 19,30 часа на 5.10. в Драматичен театър „Н. Вапцаров”. Ансамбъл „Пирин” огласяше площад „Г. Измирлиев” с тържествения концерт за 102 години от Освобождението на Пиринска Македония. Първи пристигнаха протоколите от благоевградската болница и частната болница „Пулс”. След това дойдоха бюлетините от благоевградското село Дъбрава – 113 –та секция, където са гласували 82-ма души.

Тази година е създадена перфектна организация за предаването на протоколите в Благоевград, заяви председателят на РИК Благоевград Мартин Бусаров. Избирателите в Пиринско и в Благоевград се активизираха в последните часове и избирателната активност стигна 49,22 % в края на изборния ден.

Благоевградска област се прослави и с многото жалби. Те стигнаха 73. Едни от последните са отказване на незрящ да гласува в село Краище. РИК- Благоевград са взели решение да бъде допуснат. Другата жалба е от Разлог. Представител на политическа партия е придружавала човек, който им нужда. Представителят на партията не е допуснат до секцията. Сиво и безлично блато, така охарактеризира изборния ден зам. председателят Йордан Симонски.

Изборният ден в област Благоевград премина в спокойна обстановка, съобщиха и от полицията.

Приключи подаването на изборните гласове във всички секционни избирателни комисии на територията на област Благоевград. Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Благоевград са издали 75 удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас.

Няма съставени актове за установени административни нарушения по реда на Закона за административните нарушения и наказания и Изборния кодекс.

От ОДМВР-Благоевград е създадена организация за охрана на транспортирането на бюлетините от СИК в региона до РИК в Благоевград, както и от РИК-Благоевград до ЦИК в София.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене