Новата шефка инж. Росица Димитрова на среща с инициативен комитет: ВиК-Благоевград сменя изгнилите етернитови тръби в района на НХГ „Св. св. Кирил и Методий”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Управителят на “ВиК” ЕООД -Благоевград инж.Росица Димитрова и главният инженер на дружеството Петър Чапкънов  проведоха среща с Инициативния комитет на живеещите в района на НХГ “Св. св. Кирил и Методий”. Поводът за нея бе  засилената честота на авариите по водопроводната мрежа. “Не е нормално да живеем в центъра на града и да газим във вода и кал, а в чешмите ни да няма и капка. Всеки ден сме в очакване на поредната авария. Страдат семействата ни, страда работата ни,  мазетата ни са наводнени. А и вие в дружеството регистрирате загуби, така че проблемът ни е общ”, каза д-р Бойко Терзийски, който е член на Инициативния комитет.

Д-р Султов пък сподели, че при последната авария е пострадал лек автомобил на семейството, а е можело да стане инцидент и с човек, защото по тези улици движението е интензивно, в близост има училище. Пълно разбиране към неудобствата и реалните щети на хората   декларира управителят на ВиК инж. Росица Димитрова. “За нас е важно да върнем доверието на потребителите, да разговаряме с тях за проблемите. За съжаление те идват предимно от  остарялата водопроводна мрежа, в случая тя е на повече от половин век. Нуждите от подмяна на водопровода в областния град надхвърлят многократно възможностите на дружеството, които са в рамките на 1 млн. лева за 10 общини. Затова политиката ни е да се работи приоритетно, на локално ниво, с разумни решения”, категорична е тя. Конкретният вариант за овладяване на хроничните аварии в района представи главният инженер на ВиК Петър Чапкънов. В него се предвижда подмяна на старите етернитови тръби с нови по улиците “Вл. Бъчваров” и “Цанко Церковски”, както и възелът на площадката – паркинг пред НХГ “Св. св. Кирил и Методий”. Общата дължина на трасето е около 400 м.

“Тъй като този район за съжаление не е бил включен в инвестиционната програма на дружеството за тази година,  проектът може да бъде изпълнен в началото на идната година, когато климатичните условия позволят това. Добрата новина е, че  имаме пълна съгласуваност с община Благоевград и това може да се предвиди и в тяхната инвестиционна програма за 2015 г., така че с общи усилия нещата да се случат за добро на хората”, каза управителят на ВиК инж. Росица Димитрова и благодари на   представителите на Инициативния комитет, че са уважили поканата й за среща, която всички оцениха като градивна.

Снимките:

1 Инж. Росица Димитрова

2 Д-р Бойко Терзийски

Източник: Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене