Топ Преса : Защо да гласуваме на 5-ти октомври ?

izborna_urnaНапоследък все по-често се сблъсквам с апатия, с отслабваща енергия и едва ли не чувство на обреченост, че нищо няма да се промени в държавата. Въпросът „Защо да гласувам“ сякаш се е превърнал в риторичен и безсмислен. В него има някакъв негативизъм.Защо да гласуваме, като няма за кого, като няма смисъл, като няма да променим нищо, като всички са маскари и прочее такива?!

Подобни реакции са закономерни в България. Политическата реалност тук ежедневно доказва, че доверието, реализирано към даден политик чрез подадения на изборите глас, най-често бива осквернявано от постъпки, които нямат нищо общо с неговите предизборни обещания. Най-често срещаният аргумент е „ не се интересувам от политика“.Да не се интересуваш от политика на практика означава да не се интересуваш какви данъци ще плащаш, какво ще бъде образованието на децата ти, дали трябва да даваш подкупи за всяка административна услуга, дали можеш да разчиташ на справедливост и сигурност – или трябва да трепериш всяка вечер, като се прибираш в къщи. Да не се интересуваш от политика значи да не ти пука за всичко това , от което на практика зависи и собственото ти съществуване. Друг, много често срещан аргумент е – няма за кого да гласувам. С подразбиращото се продължение- всички са маскари. Грешка. Логиката е обратна- всички са маскари, защото ти не гласуваш. Защото ги оставяш да си разиграват коня без санкцията на твоя глас.

Аз пък ще гласувам!

Ще гласувам, защото: Това е мое право (между другото – и ваше), а аз много си обичам правата си, грижа се за тях, , и си ги упражнявам с най-голямо удоволствие, за да мога след това, да имам претенции да изразя недоволство. Също така се срамувам , че с потенциалния риск на моето бездействие ще помогна на някакви хора да влязат в сградата символ на държавността и да ни се присмиват оттам. Ако не противодействаме, този порочен кръг няма да се разкъса. Това никога няма да се свърши – винаги ще гледаме наглите физиономии на престъпници, потомствени другари, обикновени тарикати, които крадат банки, теглят милиони, държат народа мизерен, нещастен и беззъб (обърнете внимание следващия път, като се качите в градски транспорт, колко много възрастни хора има с вдлъбнати усти – нямат зъби, нямат ченета…

Хората твърдят, че са уморени да гласуват и избират по-малкото зло. Отказът от избор обаче винаги е глас в полза на злото!!!

 Това ли искаш чрез своето негласуване, избирателю? Ако не искаш това, тогава гласувай.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене