40 хлапета се състезават за здраве

loven-dom-2На 3 октомври, от 11 часа, в парк „Ловен дом”, пред Обсерваторията ще се проведе спортно състезание под надслов „Да спортуваме заедно”. В него ще вземат участие 40 деца на възраст от 9 до 11 години, от Детска редакция „Хей, хлапета” към Обединен детски комплекс и от СОУ с изучаване на чужди езици „Св. Кл. Охридски”.

Учениците ще участват в забавни подвижни и щафетни игри със съревнователен характер, които събуждат активност у всяко дете, сплотяват играещите и предизвикват много положителни емоции у тях. В програмата на спортната проява ще бъдат включени надпревари за пъргавина, ловкост, съобразителност, бързина, координация, бягане с препятствия. Целта е да се повиши двигателната активност на децата, защото движението и спорта са едни от основните предпоставки за здравословен начин на живот и укрепване на човешкото здраве.

Изявата се провежда в рамките на Седмица на физическата активност – MOVE week, която е част от кампанията „Now We Move“ на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA) и се провежда ежегодно през първата седмица на месец октомври, тази година от 29 септември до 05 октомври. Кампанията е подкрепена от Европейския съвет, Фондацията на Кока Кола и Европейската федерация на колоездачите (ECF).

Организатор е Детска редакция „Хей, хлапета” с ръководител Красимира Александрова към Обединен детски комплекс, който се регистрира като локален партньор – MOVE Agent, агент на седмицата на движението и спорта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене