Габрене настръхна срещу кмета си Евтим Николов и бодигарда му Кирил Анчев, не пускат чистача Богомил Георгиев да върти метлата в кметството

224-02-01-1-Богомил-Георгиев-copy

Инициативен комитет внася петиция при общинския кмет инж. Вельо Илиев, преди време бодигардът гонил с нож 17-годишен младеж 

Недоволни от селския управник на Габрене Евтим Николов вчера изпратиха петиция до кмета на Петрич инж. Вельо Илиев. Те изразяват възмущението си от Николов и твърдят, че той не зачита мнението им и свободата да работят. Такъв е примерът с назначения за чистач в кметството на селото Богомил Георгиев. Вчера той настояваше за среща с инж. Вельо Илиев, за да му разкаже шокиращи истории, на които е бил свидетел, и гаврите на селския управник с него. Николов постоянно го гонил от работното му място, не го искал в кметството за чистач. На негово място назначил друг човек. За да го изгони, прибягнал до услугите на бияч. С тази роля бил натоварен Кирил Анчев, който е назначен по програма за временна заетост като охранител, но се изживявал като бодигард на Николов. Същия този Анчев преди ден е гонил по улицата с нож в ръка 17-годишен младеж. Гледката била толкова шокираща, че се наложило семейството му да извика полиция.

Кмета-на-с.Габрене-evtim-nikolov-получи-първи-списъка-на-избирателния-си-район-copy

”Не можем вече да спим спокойно от този кмет. Страхуваме се за живота си”, обясниха пред в. „Вяра” хората от селото. Те казват, че Николов тръгва на саморазправа с всеки, който не е от неговия лагер. ”Не може така. Той раздели селото на враждуващи лагери”, твърдят недоволните от Николов и допълват, че са в състояние да предприемат действия за самозащита. ”Ние го знаем, че не е тамън, но дали го знае и кметът на Петрич”, поясниха те.

118-21-01-Velyo-Iliev

Чашата на търпението им преляла след инцидента с момчето и гоненето от работа на Богомил Георгиев. Последният обаче се води по документи още на работа и затова получава заплата. Въпреки че на негово място Евтим Николов е назначил свой приближен, той не получава пари и не е в състояние да попречи на титуляря да изпълнява задълженията си, казаха от администрацията на инж. Вельо Илиев за в. ”Вяра” вчера.

Снимка

1 Богомил Георгиев

2 Евтим Николов

3 Вельо Илиев

Източник: Вяра

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене