БФС засили контрола и глобите. ОФК Пирин с обръщение към феновете си за образцово поведение

ОФК Пирин

ОФК „Пирин“ днес излезе с декларация към феновете си и всички любители на спорта, в която съобщава за новите мерки и санкции, определени от БФС, при грубо поведение на стадионите. Публикуваме обръщението без намеса: 

Уважаеми привърженици, 

Във връзка с проведените две контролни срещи на стадион „Христо Ботев” с отборите на Лудогорец и Пирин Гоце Делчев, бихме желали да Ви обърнем внимание на следното:

За действия или бездействия, с които се обижда достойнството на лице или група лица, чрез презрителни, дискриминационни или унизителни думи или действия, свързани с раса, цвят на кожата, език, религия или произход, на извършителя и на футболния клуб се налагат много сериозни наказания. За подобни нарушения на ОФК Пирин може да бъде наложена глоба в размер на 37 500 лв., отнемане на точки и изваждане от групата.

Освен това, БФС наложи стриктни правила за забрана за използване на пиротехника – факли, бомбички и др. опасни за здравето артикули. Всяко нарушение на тези правила коства изключително нужни за съществуването на клуба финансови средства. Като клуб, който спазва правилата и законите, ние сме предали тези указание на органите на реда, които охраняват двубоите на ОФК Пирин. Длъжни сме да предупредим, че хвърлянето на бомбички може да доведе до осъдителни присъди и лишаваше от право посещаване на мачове за сериозен период от време за провинилите се. Обръщаме се към Вас с призив за образцово поведение по време на мачовете на клуба, така както публиката на Пирин е печелила симпатии не веднъж в историята на футбола в Благоевград.

Д. Христов/струма.ком

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене