Местни жители и туристи пътуват по нов асфалт до село Добърско

main_bУчастък от пътя с. Горно Драглище – с. Добърско е с нов асфалт и почистени канавки, след като завърши рехабилитацията на пътя от Баня до Добърско. Местните жители и туристите се радват на комфортен и безопасен пътно-транспортен достъп до китното селце, известно с уникалната си църква и изографисаното в нея изображение на Исус Христос в космически кораб.

Подобрената инфраструктура има за цел да подобри условията за живот, удобството и безопасността на движението за населението в община Разлог.

„Рехабилитацията на пътя е извършена със средства от бюджета на община Разлог. Подобреното качество на инфраструктурата и респективно услугите в селските райони оказват положително влияние както върху жизнения стандарт, така и върху конкурентоспособността на селата в общината”, коментира кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев.

Село Добърско се утвърди като предпочитана туристическа дестинация в България и ежедневно по пътя към селото пътуват освен местните хора, още десетки коли и автобуси.

Подобрената общинската инфраструктура ще доведе до увеличаване възможностите за използване на природните дадености за развитието на туризма и достъпа до църквата „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“, част от 100-те национални туристически обекта.

Развитието на туризма на територията на общината също изисква изграждане на пътни връзки, осигуряващи достъп до места за туризъм, категоричен е инж. Герчев.

Пътната мрежа в община Разлог има обща дължина 75,5 км, като 35 км от тях са от републиканската пътна мрежа – второкласна и третокласна, а 40,5 км са общински пътища.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене