ЦЪРКВАТА ЧУ АПЕЛА НА ТОП ПРЕСА

444(2)В серия публикации вестник Топ Преса апелираше към църквата да се отслужи молебен заради честите катастрофи. Щастливи сме от факта, че някой се вслуша в думите ни.

Чудотворната икона „Покров Богородичен” от град Мелник ще „премине” с божествена света литургия по главен път Е-79 и ще остане за седмица в Симитли. В четвъртък, 2-ти октомври Неврокопският митрополит Серафим, в съслужие със свещеници от всички общини по поречието на Струма на територията на Неврокопска епархия, ще отслужат божествена света литургия рано сутринта. През деня иконата ще премине по Е-79 с молитва заздраве и да се спре войната на пътя, която взима десетки жертви. Молебен за здраве ще бъде отслужен в 8:00 часа в храм „Свети Иван Рилски” в град Кресна и в 11:00 часа при Кресненското ханче в дефилето. В 12.00 часа миряни ще посрещнат чудотворната икона „Покров Богородичен” в храма в град Симитли, където иконата ще остане за поклонение до 6-ти октомври.

Вярващи от всички населени места, пресичани от международния път Е-79, ще отправят гореща молитва да спрем войната на пътя. Е-79 е един от най-натоварените пътни участъци в страната. При катастрофи, без които за жалост и ден не минава, угасват без време десетки животи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене