Свържете се с нас

Таблоид

78 абсолвенти от Колежа по туризъм се дипломираха, симитличанката В. Диманачка с приз „Отличник на випуска“

Публикувано

на

abcСимитличанката Мартинка Диманачка заслужи приза „Отличник на випуска“ на Колежа по туризъм в Благоевград и първа получи дипломата си на тържествената церемония по дипломиране от общо 78 абсолвенти, следвали в редовна и задочна форма.

Мартинка Диманачка бе приета студент в колежа преди 3 години безплатно, в рамките на социалната програма на ръководството да се подпомагат млади хора в неравностойно положение, амбицирани да се развиват. „Много се гордеем с Мартинка, тя доказва, че имат смисъл усилията ни да подадем ръка на упоритите с хъс да се образоват”, поздрави абсолвентката ректорът на Колежа по туризъм проф. Васил Жечев.

По време на следването си студентката минала под венчило, но семейните ангажименти не попречили на успеха й и редовността на лекции и изпитни сесии, разказаха от Учебен отдел.

Сред отличниците с високи постижения са и колегите й Мариан Янев, руснакът Евгений Пинчугов, банскалийката Александра Чучулайна, Диана Банчева от Монтана…

Специални гости на промоцията на випускниците на Колежа по туризъм бяха деканът на Факултета по обществено здраве и спорт в ЮЗУ проф. Стоян Иванов и доц. Валери Цветков, шеф на катедра, церемонията на завършилите вече студенти не пропуснаха и почти всички преподаватели в колежа, сред които доц. Стефан Копралов, изпълнителен директор на БФС и  ръководител на направление „Спортно-техническо“ в БФС.

Заради делничния ден, в който се състоя тържеството, много от абсолвентите не успяха да присъстват лично на промоцията и да облекат тогите на бакалаври.

коментара

Таблоид

Аптеките в Гоце Делчев и региона утре пускат кепенците за час в подкрепа на националния протест на аптекарите

Публикувано

на

Утре 20 .02. 2019 година  аптеките в Гоце Делчев и региона ще бъдат затворени за един час а именно от 15 до 16 часа .

С това си действие , аптекарите от гоцеделчевско ще подкрепят колегите си от цялата страна които ще стачкуват обявявайки се  всички заедно  против настоящата лекарствена политика на:

1/лишаване на пациентите от животоспасяващи лекарства – те липсват

2/ограничаването на достъпа на пациента до лекарства чрез ликвидирането на аптеките в повсеместно

3/монополизиране на аптечната дейност и даването й в ръцете на корпоративни структури нарушаващи закона

4/ обезценяване на фармацевтичния труд и невъзможност да окажем здравна грижа на пациента

Искаме промяна в политиката на лекарствоснабдяването незабавно!

Ние подкрепяме нашите пациенти в справедливите им искания за навременна доставка на лекарства и в правото им на живот!

Настояваме за:

1/  Отлагането действието на Наредба Н-18 на НАП до съгласуването й със спецификите в аптеките

2/ Въвеждане на електронно здравеопазване и електронна рецепта през 2020 г.

3/ Въвеждане на единни държавни цени на лекарствените продукти на територията на цялата страна

4/До задействане на електронното здравеопазване да се отложи въвеждането на  специализираната системата към ИАЛ и системата по верификация

5/ Справедливо заплащане на фармацевтичния труд

 

От Асоциацията та  фармацефтите

коментара

Продължете с четенето

Новини

ВИДЕО: Млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и бебето си

Публикувано

на

Заради  разговор по –телефона или друго разсейване млада жена се заби в крайпътно дърво на пътя  Гоце Делчев –Дъбница и едва не уби себе си и  бебето си  

Лек автомобил Опел –Астра управляван от млада жена и с малко дете вътре в него  се заби в крайпътно дърво по пътя за  село Дъбница. Инцидента стана  днес около 10:30 часа сутринта и за щастие  и късмет и детето и жената са невредими въпреки ужасяващата  гледна на катастрофиралият автомобил.

Определено причината не е висока скорост защото  ако  скоростта беше висока катастрофата щеше да е с фатален край. Благодарение, че детето е било в детска седалка за автомобили е спасило живота му, коментират  полицейски служители.

Водачката също е невредима, тя е само с  охлузни рани на  едната ръка. И детето и жената са прегледани  в Спешен център Гоце Делчев  и са освободени .

Каква е причината  водачката с автомобила да  изскочи от пътя, да се завърти и да се  забие в крайпътното дърво, тепърва ще уточняват  полицейските служители и следователите които са поели случая .

Предположенията  са  разсейване на водачката по време на шофиране която е възможно  да е говорела по телефон или да е гледала към бебето  но със сигурност причината за нелепият инцидент не  е  превишена скорост, са първоначалните разсъждения на разследващите.   Все още не се знае от къде е водачката  на  лекият автомобил който е с кюстендилска регистрация. Със сигурност обаче жената от  региона и вероятно   не е сменила  още регистрацията на автомобилът  си който е закупила от кюстендилско. Говори се че жената зад волана е или от Гоце Делчев или от Мосомище, подробнисти които  също тепърва ще бъдат уточнявани от органите . Важното е че   и тя и детето са живи и здрави.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ