78 абсолвенти от Колежа по туризъм се дипломираха, симитличанката В. Диманачка с приз „Отличник на випуска“

abcСимитличанката Мартинка Диманачка заслужи приза „Отличник на випуска“ на Колежа по туризъм в Благоевград и първа получи дипломата си на тържествената церемония по дипломиране от общо 78 абсолвенти, следвали в редовна и задочна форма.

Мартинка Диманачка бе приета студент в колежа преди 3 години безплатно, в рамките на социалната програма на ръководството да се подпомагат млади хора в неравностойно положение, амбицирани да се развиват. „Много се гордеем с Мартинка, тя доказва, че имат смисъл усилията ни да подадем ръка на упоритите с хъс да се образоват”, поздрави абсолвентката ректорът на Колежа по туризъм проф. Васил Жечев.

По време на следването си студентката минала под венчило, но семейните ангажименти не попречили на успеха й и редовността на лекции и изпитни сесии, разказаха от Учебен отдел.

Сред отличниците с високи постижения са и колегите й Мариан Янев, руснакът Евгений Пинчугов, банскалийката Александра Чучулайна, Диана Банчева от Монтана…

Специални гости на промоцията на випускниците на Колежа по туризъм бяха деканът на Факултета по обществено здраве и спорт в ЮЗУ проф. Стоян Иванов и доц. Валери Цветков, шеф на катедра, церемонията на завършилите вече студенти не пропуснаха и почти всички преподаватели в колежа, сред които доц. Стефан Копралов, изпълнителен директор на БФС и  ръководител на направление „Спортно-техническо“ в БФС.

Заради делничния ден, в който се състоя тържеството, много от абсолвентите не успяха да присъстват лично на промоцията и да облекат тогите на бакалаври.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене