ФК „Ураган Михнево” спечели футболния турнир „Пиринско пиво”

Uragan Mihnevo football team

Компанията подари 160 чифта футболни обувки на печелившите отбори в инициативата „Играй за своя клуб”

Pirinsko cup

28.09.2014 – Отборът на „Ураган Михнево” спечели футболния турнир на „Пиринско пиво”, който се състоя в събота на терените на спортен комплекс Арена парк в Благоевград. На финала възпитаниците на треньора Димитър Новков надделяха над съперниците си от футболен клуб „Церово-2006“ с 3:0 и спечелиха купата на Пиринско. Играчите от всички отбори получиха общо 160 чифта футболни обувки от компанията, а за първите три отбора в класирането бяха осигурени и по 16 стека „Пиринско пиво”.

Такъв турнир се провежда за първи път, като участието в него е награда за 10-те отбора, които първи напълниха футболните кутии на Пиринско от промо активността „Играй за своя Клуб” с капачки на Пиринско, която се провежда за 6-та поредна година.Участие в надпреварата взеха 10 отбора от „А” Югозападна футболна група, които бяха избрани измежду 57 тима в рамките на инициативата „Играй за своя клуб”. Играта дава възможност на отборите и техните феновете да събират промоционални капачки Пиринско в специална кутия, поставена в съответното населено място. Десетте отбора, които успеят първи да напълнят кутиите, получават наградата – футболни обувки за целия отбор. Също така, тази година за тях се организира и футболния турнир „Пиринско пиво”, където ще се проведе и награждаването. Най-бързо с тази задача се справиха почитателите на ЦЕРОВО-2006, Локомотив Дамяница, Бистрица Катунци, Изтребител Делчево, Ураган Михнево, Спортист Струма, Граничар Туховище и феновете на отборите от Якоруда, Бачево, Краище.

„В Карлсберг България искрено вярваме, че трябва да се подкрепя и популяризира масовия спорт сред хората от всички възрасти и краища на страната. Редовната физическа активност е ключът към здравето и бъдещето на нацията, както и основата, на която стъпва елитният спорт. Инициативата на „Пиринско” е уникална и с това, че привлича приятелите на футбола от региона в състезание помежду им и ги насърчава да демонстрират отдаденосттаим към местния отбор, в който играят”, сподели Бранимир Братанов, маркетинг директор на Карлсберг България.

През 2011 г. в играта на „Пиринско” се включиха 61 отбора, през 2012 г. – 58, а през 2013 г. – отново 57. В предходните издания компанията зарадва най-упоритите в събирането на бирени капачки тимове с професионални футболни топки, представителни екипи и ветровки.

Инициативата „Играй за своя клуб“ е част от политиката на Карлсберг България в подкрепа на спорта, като през годините компанията е заставала зад инициативи и в редица други спортове – ски, тенис, риболов, голф, фехтовка, бридж и др.

За Пиринско пиво

Пиринско е бира от типа „пилзенер“ с алкохолно съдържание от 4,4% ABV, отличаващо се със своя мек, добре балансиран и леко горчив вкус, хмелов аромат, кехлибарен цвят и бистрота. Пиринско е символ в своя домашен регион и традиционно е предпочитаната бира за хората, „които ценят истинските неща в живота“.

За Карлсберг България

Продуктовото портфолио на компанията включва разнообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, международните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, чешката Budweiser Budvar и немската пшеничена бира Erdinger.Перла в короната на Карлсберг България е сайдера Somersby, който се произвежда и предлага в три разновидности – ябълка, круша и къпина.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене