ТОП ПРЕСА ТВ : Гоце Делчев е един от най-четящите градове в България

Чети с мен2

С това се похвалиха днес организаторите на „Поетическо кафе“ в Гоце Делчев, с което неврокопчани се включиха в националната инициатива „Чети с мен“ по предложение на Министерството на културата. Мероприятието се проведе на открито в централно кафе на града, което даде възможност на всеки желаещ да прекара последния неделен ден от септември с книга в ръка на открито заедно с други любители на четенето.

Чети с мен5

Свои поетични творби, творби на любими поети и откъси от други литературни жанрове, четоха деца от ПМГ „Яне Сандански“ и Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. След това местни поети и белетристи представиха накратко част от своето творчество. По-късно срещата премина в непринуден разговор между творци и граждани – любители на четенето на художествена литература.

Чети с мен4

Да се насърчи четенето, да се повиши грамотността, да се подкрепи знанието и бъдещето на младите хора, е целта на мероприятието.

Чети с мен1

Организатори за включване на Гоце Делчев в националната инициатива „Чети с мен – заведи приятел“ бяха библиотеката при НЧ „Просвета -1865” под ръководството на главния библиотекар Росица Попаркова и ПМГ „Яне Сандански“ с ръководителя на литературния кръжок при училището Екатерина Тодорова гр. Гоце Делчев.

Чети с мен3

Чети с мен6

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене