На вниманието на шефа на прокуратурата в Дупница Даниела Гюрова: Майката на известния оперен певец Петър Петров – Райка сигнализира: „Рила газ” превърна детската площадка в бунище, остави улиците на Дупница като след бомбардировка, кой прибра за това безобразие 20 милиона лева

Райка-Петрова-NIKI-010-copy

Работници на „Рила газ” регистрираха поредното безобразие по улица „Асен Златаров” в Дупница, като затрупаха детската площадка до ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Венцислав Владимиров

Оставиха като бомбардирана улица „Асен Златаров”. Оставиха ръцете си в огромни трапове и купища боклуци. Тук не може да се мине, не може да се живее.

Ангел-Стоев

Кой трябва да ходи след тях, какво правят тези безотговорни хора от „Рила газ”, не ги ли е срам? Ние в Дупница аборигени ли сме, та се подиграват с нас? Това попита със справедлив гняв майката на известния оперен певец Георги Петров – Райка.

Ина-Михайлова

Тотопунктът, в който работи, тъне в купища боклуци. „Как да упражнявам служебните си задължения? Как хората да стигат до мен, като всичко около мен е зарито с камъни, баластра, кал.

Надежда-Тренчева-с-внучето-си-Ники

Аз ли трябва да рина, или клиентите ми!?. А мога ли да попитам кой прибра над 20 милиона лева за това безобразие?, пита Райка Петрова, която работи в тотопункта между улиците „Венелин” и „Асен Златаров”, до ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Павлинка-Костадинова

Работниците от фирмата, която извършва газификацията на града, са си оставили боклука върху площадката, където минават ученици, близо до училището.

Петър-Каменов

Най-после кметът на Дупница инж. Методи Чимев трябва да вземе мерки и да разреши този проблем”, коментират гражданите, живеещи на двете улици. В един съседните дворове стоеше 70-годишниятт бивш шофьор от градския транспорт в града Добрин Панчев, който живее на улица „Велико Търново”. „Понякога работниците от „Рила газ” си прибират боклука”, сподели Панчев.

Сержо-Пантано

Припомняме, че преди два месеца стотици жители на Дупница настръхнаха срещу „Рила газ” заради разкопаните улици в града. Дупките, неравностите и облаците от прах по тези улици създават усещане за лунен пейзаж и никой не може да накара дружеството да изпълни законовия си ангажимент – пълно възстановяване на уличните настилки и отстраняване на всички последици от изграждането на газопреносната мрежа. Там, дето са стъпили строителите на „Рила газ”, районите изглеждат така, сякаш в тях са водени бойни действия. Дупките по някои улици са повече, отколкото по улиците в сирийските градове, където падат бомби, правят сравнение дупничани. И сочат за пример ул. „Прогона”, през която хората минават на път за гробищния парк. Заради бездействието на ръководството на „Рила газ” и небрежността на негови строители тя се намира в незавидно състояние – прашна, разкопана, пълна с дупки. След като „Рила газ” разкопа улицата, трябваше да я асфалтират и приведат в предишния й вид. Сега си чупим колите в дупките, които оставиха, освен това гълтаме прах”, възмутена бе Ина Михайлова, която има хранителен магазин на ул. ”Прогона”. „Улицата е прашна, разкопана, просто нямам думи”, присъединява се към нея Петър Каменов, който също живее тук.

Тото-пункта

Близо до улицата има жилищни блокове и детска площадка. „От тези разкопани улици децата не могат да стигнат до детската площадка”, дава друга посока на недоволството Надежда Тренчева. Тя работи в Италия, но през лятото се прибира в Дупница и не крие разочарованието си от това, което вижда тук. С нея беше и внукът й Ники Тренчев. Освен на улица ”Прогона” газифициращото дружество си е оставило ръцете и на ул. ”Даскал Христо Тодоров”. 75-годишният пенсионер от ЗИО – Дупница Ангел Стоев не крие негодуванието си от разкопаването на улицата, на която живее. „Не знам към кого да се обърна. Не искам тук да разкопават и да слагат тръбата за газификация. Аз исках да я сложат от другата страна, където ми е кухнята”, казва Ангел Стоев.

детската-площадка-NIKI-011-copy

Негова съседка на същата улица е пенсионерката Павлинка Костадинова. Възрастната дама също не знае към кого да се обърне по проблемите, свързани с газификацията на града. Тя се вълнува дали може да се откаже от газифицирането, но не знае към кого да отправи въпроса си. „Не може насила да ни газифицират”, смята тя и подозира, че умишлено не се осветлява законовият начин, по който може да се спре дружеството, защото ще се засегнат мощни интереси.

боклуците-NIKI-013-copy

От 11 юли миналата година Рила газ е с нов шеф. На мястото на Серджо Пантано е заместникът му Франко Берти. Асфалтът навсякъде из дупнишките улици е съсипан. Подизпълнител на газифицирането на дупнишките улици е брезнишката фирма „Нивел строй” начело с Венцислав Владимиров.

Снимки:

1. Райка Петрова

2. Венцислав Владимиров

3. Ангел Стоев

4. Ина Михайлова

5. Надежда Тренчева с внука си Ники

6. Павлина Костадинова

7. Петър Каменов

8. Серджо Пантано

9. Тотопунктът

10 и 11. Боклуците на детската площадка на улица“ Асен Златаров“ до тотопункта

Източник: ВЯРА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене