Деца За Пример – Георги Байрактарски

Георги Байрактарски – Гого: Ако мога да се родя отново искам пак да бъда част от това семейство

Gogo_Bayraktarski

Георги Методиев Байрактарски е роден на 18.04.2007 година в Благоевград. Той е син на Айс, един от пионерите на българския рап. През 2011 година Гого се снима във видео клипа на баща си “Бог Ми Е Свидетел” а година по-късно пее в скандалната песен “Ден След Ден”. Това превръща Георги в най-малкия рапър в България. През година празнува рождените си дни извън страната. Този понеделник Гого с вълнение прекрачи прага на родното училище. Той е ученик в I-ви “Б” клас.

Гого, как се чувстваш, като първокласник?
– Нормално, от доста време се готвя за училище… От четири годишен мога да чета и пиша. Разбира се имам малко притеснение, защото все пак се запознах с много нови деца. Учителката също е нова… Ще ми трябва малко време, за да свикна с новостите. Доста от нещата, които учим сега аз знам от доста отдавна. Но пак ми е интересно. Обичам английския език.

А защо избра VI СОУ “Иван Вазов” в кв. Струмско?
– Там съм роден, там живея… Тате е учил там и според него, това е най-доброто училище. Тези дни тате започна да събира подписи за поставянето на ограничители на скоростта, около пешеходните пътеки в близост до училището. Ще ги занесе при кмета и ще очаква бързи действия от страна на общината.

Разкажи ни нещо за твоето семейство, как се живее с известни родители?
– Ами ние сме нормално семейство. Аз мисля, че и другите хора са, като нас. Ежедневието ни е нормално… За мен мама си е мама, а тате си е тате… Разбира се знам, че тате навремето е бил голяма работа. Гледал съм старите му клипове. В килера има кашони с видео касети на които има негови концерти и участия в предавания. Много добре осъзнавам и факта, че тате се познава със своя идол Vanilla Ice и неговото семейство. Това, което ни отличава може би от други семейства е, че тате прави музика и че много пътуваме. Аз вече свикнах с това. Мама ме буди по тъмно и тръгваме някъде. Заспивам в колата и като се събудя сме много далеч от вкъщи. Постоянно ходим на интересни места. Мама готви много хубаво, а и всяка събота и неделя имаме гости…

На какви места си бил до сега?
– България сме я обиколили почти цялата. Тате ни е купил книжки от 100-те национални туристически обекта и така си избираме за къде ще пътуваме . Най-силно впечатление ми направиха Белоградчишките скали, Чудните мостове, Паметникът на свободата на връх Шипка и пещерите, а и Панагюрското златно съкровище . Уникално е .
Извън България съм бил в Египет, Австрия, Македония и много пъти в Турция и Гърция. Мама и тате са решили рождените ми дни, през година да се празнуват извън България. Вторият ми рожден ден беше в Кайро / Египет. Четвъртият в Каламбака, град под Метеора в Гърция, а шестия в Истанбул / Турция.

Gogo_Bayraktarski-2

Какво обичаш да правиш през свободното си време?
– Аз имам малко странно хоби, наричам го “Моята работа”. Всеки ден работя на Photoshop, правя едни картички с Автоботите и Десептиконите от филма Transformers. Занимавам се и с уеб дизайн.

А музиката?
– Интересно ми е да сам с тате в студиото, интересно ми е да гледам как с г-н Динко снимат и монтират клиповете. Но тате постоянно повтаря, че това е само хубаво хоби и че в България няма шоу бизнес. Сега пак ще участвам в новия клип и в песента пея на припева.

Какво пееш в новата песен?
– Пея припева:
“Събудете се българи, отворете очите си
време е сами да управляваме съдбите си”…

Занимаваш се и с танци, разкажи ни нещо повече за това.
– Две години танцувах народни танци, излизал съм на сцена много пъти. Учителката ми в детската градина г-жа Цекова забеляза, че имам танцувални умения. Аз показвах на децата, как танцува M.C. Hammer и Michael Jackson. Госпожата веднага ми каза, че трябва да бъда записан на танци. Танцовите си умения съм наследил от баща ми, който е основател и хореограф на втората в Югозападна България школа по Hip-Hop танци “Power Dance”, преди 20 години.

Имаш по малък брат, грижиш ли се за него?
– Е той е още бебе, само на една годинка е… Помагам на мама, подавам и памперси като го сменява, помагам когато го къпе. Методи Jr. е голям сладур. Бяхме на море и много се забавлявахме с него в басейна. Всички му се радват защото е много лъчезарен и винаги е усмихнат. Много го обичам. Хубаво е че имаме по голяма разлика в годините, та като негов батко ще го пазя никои, никога да не го закача.

Какъв искаш да станеш като пораснеш?
– Може би съм едно от малкото момчета което не иска да стане футболист…
В албума от детската градина, за да зарадвам тате казах, че искам да стана рапър. Да това е така но рапър в САЩ не в България. През годините много професии са ми правили впечатление, помня че се бях запалил по аптекарството… Не знам защо, искам да имам магазин…

На какво те учат родителите ти, какви съвети ти дават?
– Амиии, знам че цигарите и алкохола са лошо нещо… Наркотиците са сигурна смърт… Когато искам да направя нещо и се двоумя или ме е страх, тате казва:
“Живее се веднъж, направи го!” Аз съм щастлив и се радвам на живото, мама и тате винаги за всичко имат план “Б”… Родителите ми са страхотни хора, ако мога да се родя отново искам пак да бъда част от това семейство.

Gogo-Bayraktarski

“Деца За Пример” е новата рубрика на Топ Преса, в която ще ви представяме талантливи деца от Югозапада. Спортисти, музиканти, танцьори, художници… Ако вашето дете е талантливо, то трябва да бъде представено в рубриката “Деца За Пример”. Не се колебайте, а ни потърсете веднага: TopPresaBlagoevgrad@gmail.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене