Пътуващи на стоп полски младежи събират пари за храна с песен и китара, очаровани от българската ракия и милите хора

9569f136a87468edc86623794071e3d5_LДвама младежи от Полша озвучиха центъра на Благоевград и предизвикаха много усмивки, настроение и позитивизъм. Пеейки и свирейки на китара на главната улица, те преминаха през областния център, а благоевградчани не се оказаха равнодушни към пътуващите музиканти и откликнаха на призива им за помощ.

„Ние сме от Полша и сега ще пътуваме към Гърция на стоп. Пътешествието ни започна преди месец и през това време се срещнахме с много различни и мили хора в България и не само. Пътувахме до Чехия, Румъния, а след това минахме през Видин, Враца, София и сега сме тук.” Виктор иска да отиде в Гърция, за да види Акропола в Атина и защото Гърция е една прекрасна страна, има много антични постройки и сгради, които иска да разгледа. Също така иска да види и морето на Тесалоники, която е една от следващите спирки на пътуващите музиканти. Приятелят му пък иска да научи повече за Балканския полуостров като цяло и споделя, че пътуването е негово хоби.

„Пеем и свирим по улиците и започнахме пътуването си без никакви пари. Във всеки град, който сме посетили, пеем и свирим по улиците и се срещаме с различни хора, които ни дават пари и живеем с тях ден за ден. Изкарваме достатъчно пари. След Гърция ще се върнем обратно в Полша, но преди това ще отидем до Варна. Младежите споделиха, че много харесват българите, даже когато били във Враца и се возели на стоп, шофьорът им подарил бутилка ракия, което ги изненадало приятно. „Нямахме време да завържем нови приятелства, но хората навсякъде бяха много мили с нас”, споделиха още младежите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене