Свържете се с нас

Таблоид

Пътуващи на стоп полски младежи събират пари за храна с песен и китара, очаровани от българската ракия и милите хора

Публикувано

на

9569f136a87468edc86623794071e3d5_LДвама младежи от Полша озвучиха центъра на Благоевград и предизвикаха много усмивки, настроение и позитивизъм. Пеейки и свирейки на китара на главната улица, те преминаха през областния център, а благоевградчани не се оказаха равнодушни към пътуващите музиканти и откликнаха на призива им за помощ.

„Ние сме от Полша и сега ще пътуваме към Гърция на стоп. Пътешествието ни започна преди месец и през това време се срещнахме с много различни и мили хора в България и не само. Пътувахме до Чехия, Румъния, а след това минахме през Видин, Враца, София и сега сме тук.” Виктор иска да отиде в Гърция, за да види Акропола в Атина и защото Гърция е една прекрасна страна, има много антични постройки и сгради, които иска да разгледа. Също така иска да види и морето на Тесалоники, която е една от следващите спирки на пътуващите музиканти. Приятелят му пък иска да научи повече за Балканския полуостров като цяло и споделя, че пътуването е негово хоби.

„Пеем и свирим по улиците и започнахме пътуването си без никакви пари. Във всеки град, който сме посетили, пеем и свирим по улиците и се срещаме с различни хора, които ни дават пари и живеем с тях ден за ден. Изкарваме достатъчно пари. След Гърция ще се върнем обратно в Полша, но преди това ще отидем до Варна. Младежите споделиха, че много харесват българите, даже когато били във Враца и се возели на стоп, шофьорът им подарил бутилка ракия, което ги изненадало приятно. „Нямахме време да завържем нови приятелства, но хората навсякъде бяха много мили с нас”, споделиха още младежите.

коментара

Таблоид

Тази седмица във вестник “ Градът „

Публикувано

на

  • Молим се за Чомбето!
  • 104-та си годишнина започна неврокопчанинът бай Димитър Перухов
  • Вестник “ Градът “ излиза в лятна ваканция! Очаквайте ни след отпуската отново!
  • Страшна трагедия почерни гърменските села Дебрен, Осиково и цялата община!!!
    Погребаха 16-годишната Милядка Купенова

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Радиация трови в Кюстендилско!

Публикувано

на

Радиоактивност трови минералната вода в кюстендилското село Невестино.
Това предупредиха от регионалната инспекция по здравеопазване, като призоваха хората да не я консумират. При изследвания за балнеологичната оценка на минералния извор, който е на 472 м дълбочина, е установена повишена радиоактивност.

„В момента не е удачно тази вода да се използва за пиене от населението. Мярката е временна и е до излизане на окончателните резултати. В случай че нещата се променят в показателите на водата, това ще бъде променено и съответно табелата ще се махне, но докато трае проучването, сме длъжни да информираме хората, така че да е ясно, че не е подходяща за пиене“, коментира пред медиите Георги Стоянов, началник на отдел в Инспекцията по здравеопазване в Кюстендил.
От много години пътуващите от Кюстендил към Благоевград спират в Невестино, за да пълнят туби с минерална вода. Но сега са поставени предупредителни табели, че водата може да е опасна за здравето им и е препоръчително да не го правят. „От десетилетия си пием водата и нищо ни няма. Не виждам причина сега да спрем. Тровим се с лошите храни, така че една вода не може да ни уплаши“, коментираха с усмивка жители на Невестино. Местните хора от Кюстендилско признават, че няма паника.

Подобно е отношението и на хората в Хасковско, които от 2017 г. имат проблеми с уран във водата, но продължават да я пият. Тогава във водата бяха открити повишени стойности на радиоактивния елемент, а местните получиха забрана да пият и да се къпят с живителната течност по домовете си.

Към селата Върбица, Сталево, Светлина, Бориславци и Динево от началото на годината още две получиха забрана да консумират вода от чешмата. В Свирково и Дряново пристигна водоноска, също заради повишени нива на уран. Ако в човешкия организъм се натрупат стойности над допустимите, уранът може да увреди всички клетки в човешкия организъм. От община Хасково започнаха изграждането на нови кладенци и водопроводи. Целта им е да смесят водата и така да паднат стойностите на естествен уран. Напук на всички предупреждения, местните хора пият и готвят с вода от чешмите си, признавайки, че не усещат да имат проблеми със здравето.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ