Сергей Станишев с призив в Кюстендил: Да не допуснем отново рекета, репресиите и социалния геноцид на ГЕРБ

main_bМая Манолова ще поведе национален протест срещу увеличението цената на тока. „В момента има много сериозно напрежение сред хората във връзка с предстоящото увеличение цената на тока. Ако то наистина стане факт в процентите, за които се говори, а именно 10 % , кюстендилци ще излезем на протест и ще призовем хората от цялата страна да ни последват. Това не трябва да бъде оставяно без реакция, хората са настръхнали срещу  тази непосилна за тях ценова промяна в цената на тока“, обяви водачът на листата на Коалиция„ БСП лява България“ за Кюстендилски избирателен район, Мая Манолова.

В подкрепа на бюлетина № 22 и Манолова в Кюстендил пристигна председателят на Партията на европейските социалисти и доскорошен лидер на БСП Сергей Станишев. Той успя да проведе среща с младежите от Кюстендилски регион, представи перспективите за развитие на областта и припомни, че благодарение на инвестиционната прогрма на правителството, подкрепено от БСП, в региона са инвестирани 30 млн.лв.

“В Кюстендилски регион ще бием убедително ГЕРБ. Това е социологията, която правим в ежедневните си срещи с хората, няма никакво настроение ГЕРБ да се връща на власт, хората искат перспектива, развитие, те смятат, че е справедливо да живеят достойно в родните си места. Това е, което осигуряваме ние“, беше категорична Мая Манолова.

Тя вече постигна едно от обещанията си и спря служебния премиер с уволненията на кадри в региона. След протестите, които организира водачката на листата с бюлетина № 22, заплашената от уволнение началник на Регионалния инспектора по образованието Стела Мицова, остана на работа. „Тя е един изключително стойностен и свестен педагог, уважавана личност“, категорична беше Манолова.

„Идеята ни е хората в цяла България да почувстват, че държавата мисли за тях, че има силна ефективна държава, която подобрява качеството на живот и създава работни места. Ако БСП е на власт, инвестиционната програма ще продължи, защото България не е само София, Пловдив и Бургас. България е и Кюстендил, Трекляно, Невестино и всички други общини“, категоричен беше Сергей Станишев.

Той подчерта, че не бива да се допуска отново да се връщат безобразията през почти 4-годишното управление на ГЕРБ, като рекети, репресии, мачкане на бизнеса и социален геноцид.

След срещата в залата на килийното училище в Кюстендил кандидатите за депутати от Коалиция „БСП лява България“ и Сергей Станишев посетиха празника в село Багренци „Моето плодородно село“. Там препълнената зала посрещна Мая Манолова и Сергей Станишев на крака и с бурни аплодисменти.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене