От утре тръгва транспортирането на бюлетините по страната, пазят ги като ценни книжа

бюлетини

От утре тръгва транспортирането на бюлетините по страната. Това заяви говорителят на ЦИК Александър. Цветозар Томов, също говорител на ЦИК уточни, че процедурата за транспортиране на бюлетините е толкова строга, колкото транспортиране на ценни книжа от печатницата от БНБ.

„Бюлетините се съхраняват в печатницата на БНБ до момента, в който по график трябва да бъдат транспортирани в съответната област”, обясни Томов и добави, че се съставя протокол, който се подписва от представител на печатницата и представител на всички отговорни институции-ЦИК, РИК, областните администрации на Министерство на финансите и МВР.

„След това транспортирането на изборните книжа става в запечатани камиони с полицейска или жандармерийска охрана. Не е възможно по никакъв начин да се транспортират нелегално бюлетини или да се взимат количества от тях”, подчерта Томов и заяви, че оттам насетне бюлетините отиват под контрола на областните администрации и РИК и се разпределят по секции.

„Не се съобщава точния график на транспортиране на бюлетините с цел сигурност, за да не изтече информация, която да ориентира евентуално злонамерени лица”, каза още Цветозар Томов.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене