Училищните автобуси в Пиринско са технически изправни

105307-uchilishtni-avtobusi-01Училищните автобуси в Пиринско са технически изправни. Това установи проверка на Регионална дирекция „Автомобилна администрация”, Благоевград, която стартира от началото на месеца.

 „Проверени са 94 автобуса, от които собственост на Министерството на образованието са 2 бр., на училищата са 14 бр., на общините 38 бр. и наети от външни превозвачи 40 бр. При проверките не са констатирани технически неизправности, както и липса на документи. Направени са и досиета и на водачите, и на автобусите. Превантивно се проверяват автобусите на всеки 4 месеца”, каза Бойко Ханджийски, директор Регионална дирекция „Автомобилна администрация”, Благоевград.

С цел превенция са проверени всички фирми, които извършват превоз на деца и ученици. Стриктно се следи и за необходимите документи за извършване на тази дейност и правоспособността на водачите. От 15 септември инспекторите продължиха инспекциите главно по пътищата. Акцията е разпоредена от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Николина Ангелкова.

„За всеки превоз има изградени графици, които се контролират от нас, заверяват се от съответната Регионална дирекция, след което се проверява дали се изпълняват стриктно”, допълни Ханджийски.

Масираните проверки ще продължат до края на месеца, като след това регулярно ще се извършва постоянен контрол през цялата учебна година. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене