Търсенето и залагането на употребявани учебници в Благоевград е в разгара си

105250-borsa-uchebnici-01Седмица след старта на новата учебна година, продължава да се извива опашка пред борсата за учебници втора употреба в Благоевград. Ученици и родители трескаво търсят и залагат учебници и учебни помагала. Миналите през няколко ръце, са най-евтини за учениците в по-горните класове, които са сред най-активни в купуването и продаването на използвани учебници в Благоевград.

Най-активни в продаването и купуването са учениците от 9, 10 и 11 клас. Несъмнено един комплект употребявани учебници излиза много по-евтино на гимназистите, което е и основната причина за високата посещаемост на борсата през месец септември.

„Идеята е да освободя малко място вкъщи понеже се трупат, а също така взема и някой лев. В същото време си купих половината учебници от тук. Така ми излиза доста по-евтина. Някои са намалени с по 2-3 лв., други са на половин цена, а пък учебниците са и в добро състояние”, каза един от учениците пред борсата за учебници втора употреба.

 

Сметките на повечето ученици показват, че с парите от старите учебници ще могат да си купят пълния комплект, който им трябва за следващия клас, но пак втора употреба. Очаква се голямото търсене и предлагане на употребявани учебници да продължи до края на месеца.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене