Йордан Христосков: Благоевградска област заема челно място по брой издадени болнични листове

105191-iordan-hristoskovБлагоевградска област заема челно място по брой издадени болнични листове. Tова бе една от най-обсъжданите теми при посещението на социалния министър Йордан Христосков в Благоевград. 

Вицепремиерът се срещна с областния управител Димитър Димитров, директорите на регионалните звена на Агенция „Социално подпомагане”, Агенцията по заетостта, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда”.

По време на разговорите министърът се е информирал как върви приемането на молбите-декларации за енергийно подпомагане, както и за еднократната целева помощ за първокласници в областта.

 „Всички социални плащания, което е първа задача на Министерството на труда и социалната политика, са извършени в нормативното определените срокове. Средствата са осигурени. До края на месеца всички задължения, които имаме, ще бъдат изплатени”, заяви министър Йордан Христосков.

Вицепремиерът акцентира върху издаването на рекорден за страната брой болнични листове от лични лекари и лекарски комисии в Благоевградско.

„Това е много стар проблем аз съм се занимавал с него и като управител на Националния осигурителен институт. За съжаление проверките, които се правят на място не са така ефикасни, но Благоевградска област се слави с това, че има много голям брой болнични листове”, заяви Христосков.  Прекомерното издаване на болнични листове е стар проблем.”

По време на срещата с директорите социалния министър е бил запознат още с действията, които се предприемат за неизплатени заплати на територията на областта, предвид „Пиринска мура”. В мини „Ораново” заплатите се изплащат навреме.  

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене