Ето ги похватите на великите свалячи

кола

С какво, освен с пари и слава, тези прочути любовчии са привличали жените

Джон Кенеди

ВЛАСТ – Джон Ф. Кенеди
Аурата на властта привлича жените както уличната лампа – нощните пеперуди. 32 години преди Бил Клинтън да се заиграе с Моника Люински в Овалния (станал известен и като Оралния) кабинет, 35-ият президент на САЩ Джон Ф. Кенеди разнася натрапчивата миризма на секс в Белия дом. Най-известните женски икони, които са били покорени от сдържания стил и власт на рижавия ирландец, са Джейн Мансфийлд, Марлене Дитрих и Мерилин Монро. По днешни стандарти това означава сутрин да се будите до Джесика Алба, през деня да се забавлявате с Адриана Лима, а вечер да се „намирате в превода” със Скарлет Йохансон.
В едно писмо до свой приятел Кенеди откровеничи: „Не е от външността, защото не може да се каже, че съм по-симпатичен от околните”. Това, с което разполага той, е властта. „Жената подсъзнателно търси мъж, който може да се погрижи за потомството й, затова лидерът е най-подходящият избор за нея”, твърди Ингрид Колинс, психолог от Лондонския медицински център.
Да допуснем, че не разполагате с ключ нито от „Дондуков” 1, нито от „Дондуков” 2. Няма страшно – аурата на властта не зависи единствено от заемания пост. Дръжте се уверено и не шарете неврастенично с очи. Който постоянно стрелка погледи наоколо, дава вид на отчаян и неуверен в силите си тип.

Мик Джагър
ОПАСНОСТ – Мик Джагър
Азбучна истина е, че момичетата си падат по лошите момчета. Вземете една рок звезда, добавете щипка бунтарство, смесете с четири части алкохол и разбъркайте добре. След това оставете сместа да втаса на разгорещена сцена в продължение на 40 години и подправете с доза наркотици. В аромата ще доловите отчетливи нотки от много манекенки (включително бившата първа дама на Франция Карла Бруни), безчет фенки и две съпруги. Плюс седем деца от четири майки. Ето ви рецепта за Мик Джагър.
Някои жени потискат присъщата си разюзданост – просто възпитанието не им позволява да се държат така както искат. Мъжът, излъчващ опасност (включително кварталната мутра), им служи за пропуск към един непознат и вълнуващ свят. Момичетата се наслаждават на собственото си бунтарство, а по-лекомислените от тях дори възторжено си припяват химна на пернишкото Кати „Защото нестандартни сме”. Или пък (I Can’t Get No) Satisfaction, ако обитават други географски ширини.
Най-сигурният начин да направите така, че момичето да полудее по вас, е да не принадлежите на никого другиго освен на себе си. „Не й позволявайте да ви промени и при разногласия твърдо отстоявайте мнението си. Дори при съвместен избор на филм по-скоро дайте вид, че ще я зарежете, отколкото да се съобразите с желанието й. Това ще усили привлекателността ви”, наставлява психологът Алекс Гарднър.

Чарли Чаплин
УНИКАЛНОСТ – Чарли Чаплин
За да изпъкнете сред тълпата, не е задължително да сте селският първенец. Важното е да не бъдете като всички останали. За щастие (или за съжаление – в зависимост от гледната точка) тук не става въпрос за красота или за стил на обличане. Идеята е да сте уникален като Чарли Чаплин, а уловката е, че ще ви е много, много трудно. Справка – автобиографичната му книга, която сама по себе си също е изключителна.
Невзрачен дребосък, той излъчва небрежността на успелия мъж и страстта на уверения в себе си и своите чувства човек. Той е на 29 години, когато се жени за първи път – за 16-годишната Милдред Харис. Четвъртата му съпруга и негова голяма любов – Уна О’Нийл (дъщеря на големия драматург Юджийн О’Нийл), е по-млада от Чарли с цели 36 години. А бройката жени, които са били влюбени във великия кинаджия, клони към безкрайност. Обаянието му буквално карало околните дами да се разтапят. Чаплин никога не криел недостатъците си и не изтъквал достойнствата си. Винаги бил себе си – остроумен тип, който знае как да се държи с жените и вярва в това, което върши.

Джони Деп
ЗАГАДЪЧНОСТ – Джони Деп
Такъв образ можете да срещнете на всяко парти. Идва, сяда в ъгъла, приказва малко, не общува почти с никого и изглежда леко намусен. Той с нищо не е по-добър от другите, но си тръгва с най-красивото момиче, докато останалите отчаяно се мъчат да забършат някоя бройка. Вероятното обяснение е, че жените го смятат за особняк и се опитват да разгадаят тайните му. Учете се от Джони Деп – отличник в дисциплината „сексуална загадъчност”.
”Седналият в далечния ъгъл мъж често дава вид на най-интересния персонаж в стаята. Докато се крие в сянката, той наблюдава случващото се наоколо и разпалва женското любопитство”, обяснява психологът Сюзън Мърчант-Хайкокс. Тънкостта се състои в това да не изглеждате като темерут или като неудачник, който не знае как да завърже разговор. „Отпуснете се, не движете неврастенично поглед и не седете прегърбено, за да изглеждате уверени”, продължава с напътствията г-жа Мърчант-Хайкокс. ”Той винаги пуши небрежно, по червения килим на кинофестивалите се издокарва в черни вратовръзки, но въпреки това изглежда като каубой или пират. Излъчва обмислена небрежност”, размечтава се Хелън Симънс, моден редактор на английския седмичник „Обзървър”.

в. „Монитор“

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене