Ралица Агайн избрана за зам.-шеф на КФН с конфликт в червено

Ралица Агайн

Георги Кадиев предложи отлагане, шефът на парламента Михаил Миков го сряза

Бившият депутат от НДСВ в 39-ото Народно събрание Ралица Агайн и по-малко известният от нея финансист Владимир Савов бяха избрани като нови членове в състава на Комисията по финансов надзор. Двамата ще заемат местата на Антония Гинева и Борислав Богоев, чиито мандати са изтекли през юни миналата година.Агайн, която вече беше зам.-председател на КФН между 2005 и 2010 година, отново се връща на този пост и ще отговаря за застрахователния надзор. Савов е завършил УНСС – специалност „Международни икономически отношения“ и е кадър на „Креди Сюис“ и „Банк ъв Ню Йорк“.

Скандал в левицата предизвика включването на тази точка като извънредна в дневния ред в последния момент. Процедурата с изненадващото попълнение в КФН беше оспорена от трибуната от депутата от БСП Георги Кадиев. „Вчера имахме парламентарна група и не беше казана нито дума. Дори отчетът на КФН все още не е приет от парламента“, възмути се Кадиев и предложи изборът на новото попълнение да се отложи, за да се разгледат кандидатурите. „Може да отложим гласуването – с няколко месеца, с две години, както искате“, заяде се шефът на парламента Михаил Миков.

В крайна сметка депутатите набързо приеха новото попълнение в КФН. В гласуването участваха 144 народни представители, от които 128 бяха „за”, 9 – „против”, а 7 се въздържаха. Мандатът на Агайн и Савов е за 6 години.

www.blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене