Валежите намаляват

облачно

Днес валежите ще са в процес на спиране, ще са по-слаби и на по-малко места. Ще има и временни разкъсвания на облачността. Привечер над югоизточните райони от страната ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и през нощта срещу четвъртък там ще има интензивни валежи. Ще духа слаб, в източните райони от страната – до умерен североизточен вятър. Максималните температури, в повечето места, ще са между 18° и 23°. В София – около 17°.

За Благоевград максималната температура днес ще е 21°, а минималната 12°, за Банско 20°/15°, Разлог 21°/14°, Дупница 20°/13°, Кюстендил 20°/11°, Перник 19°/12°, Гоце Делчев 22°/14°, Сандански 21°/14° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 21°, а минималните до 13°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко над средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно, преди обяд – все още с валежи, но в процес на отслабване и спиране. В ранните сутрешни часове по високите части на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време с временни разкъсвания на облачността над северното крайбрежие. Привечер над южното крайбрежие ще се развие мощна купесто-дъждовна облачност и през нощта там ще има интензивни валежи. Очакват се значителни количества. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 20° – 22°, вълнението на морето ще е 3 – 4 бала. Температурата на морската вода е 24° – 25°.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене