Публикуваха Индикативни годишни работни програми по три от новите Оперативни програми – 2014-2020 г.

105091-OIC-BlagoevgradУправляващите органи на ОП „Добро управление“, ОП „Региони в растеж“ и ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г. публикуваха проекти на индикативните си годишни работни програми за 2014 и 2015 г. Коментари, допълнения и предложения по представените проекти на програмите могат да бъдат правени до 15-ти октомври 2014-та година.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурите, стартиращи през 2014-та и 2015-та година ще бъде 2 340 102 655 лв.

В Индикативната годишна работна програма на ОП „Добро управление“ се предвижда месец януари 2015-та година да стартира с обявяване на процедури за въвеждане на комплексно административно обслужване в централните, областните и общинските администрации. Допустими кандидати по трите процедури ще бъдат централни, областни и общински администрации и администрацията на Министерски съвет. По същата програма ще бъде обявена и процедура за повишаване на професионализма и компетентността на служителите в администрациите.

Според Индикативната годишна работна програма на ОП „Региони в растеж“, първите процедури трябва да бъдат отворени още  в началото на месец  декември 2014-та година. Те са насочени към общините за изпълнение на проекти в рамките на интегрираните планове за градско възстановяване и развитие, както и към агенция „Пътна инфраструктура“ за пътища, свързващи второстепенни и третостепенни възли с инфраструктурата на трансевропейската транспортна мрежа. 

В индикативната програма по ОП „Региони в растеж“ за 2015-та година е предвидено отваряне на процедура за регионална образователна инфраструктура, по която ще могат да кандидатстват училища и образователни институции, общини, МОН, МЗХ.

В началото на 2015-та година се очаква да бъде обявена и първата процедура по ОП „Иновации и конкурентоспособност“. През следващата година микро, малки или средни предприятия могат да кандидатстват по процедури за внедряване на иновации, подобряване на производствения капацитет и енергийната ефективност.

Пълният текст на проектите на Индикативните годишни работни програми за трите оперативни програми може да бъде видян на страниците на Управляващите органи, както и на единния информационен портал eufunds.bg.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене