Ексшефът на тотото Б. Джарков начело на партията на Н. Бареков в Благоевград, заминава на учредителен конгрес в събота в НДК с 50 души

борис джарков

Бившият шеф на тотото в Благоевград Борис Джарков е координаторът на партията на Николай Бареков „България без цензура“ за община Благоевград. Той бил упълномощен преди седмици да движи партийните дела и да организира присъствието на делегатите за първия учредителен конгрес в НДК в събота. Да, истина е, потвърди новината пред „Струма“ самият Джарков, който обяви, че от Благоевград за партийния форум ще отпътува един автобус с около 50 учредители на „България без цензура“. На този етап той се въздържа да об-яви други имена, но „Струма“ се добра до информация, че в начинанието се е включила общинската съветничка Йорданка Стойчева, а също така на форума в НДК щели да присъстват и поне 10 представители на ромската общност от Благоевград. Според ширещ се от седмици слух покана да се присъедини към политическия проект на Николай Бареков е получил и кметът на община Симитли Апостол Апостолов-Поли. Пред „Струма“ обаче той категорично отрече с думите: Вероятността да се включа в „България без цензура“ или друга партия е равна точно на 0%, всички знаят, че винаги съм бил безпартиен и държа да си остана такъв, лаконичен бе той.
Борис Джарков е бил за кратко – само 6 месеца член на БКП в далечната 1989 г., малко преди историческата дата 10 ноември, дори не стигнало времето да получи партийната си книжка. Оттогава до ден-днешен той не е бил в нито една партия и това е първото му официално членство. В периода 2003 г,- 2007 г. той бе общински съветник от „Граждански съвет за Благоевград“ с лидер тогава Радослав Тасков. В края на мандата обаче Джарков се разграничи от групата на съветниците заради несъгла¬сие с водената от тях политика. Той бе и шеф на Спортния тотализатор в Благоевград до идването на власт на ГЕРБ, когато на поста бе назначен Светлин Бонев. В момента кандидатурата на Джарков за същата позиция отново е внесена за одобрение, очаква се до дни да има резултат.
Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене