Полиция и Гражданска защита вдигнати под тревога снощи в благоевградският квартал „Струмско“

04ba0dfab7c4cb73d7adf8fdcbc36928Полиция и Гражданска защита и Спешен-център вдигнато под тревога.

Куриозната случка се е разиграла снощи в квартал „Струмско“ в Благоевград.

Снощи към 20:00 часа е подаден сигнал от 50-годишен мъж, че приятелят му е получил инфаркт или инсулт, а се уговорили по телефона да пият заедно. Според подалия сигнала, приятелят му даже изпържил картофки и му казал „да идва“. Подалият сигнала взел термос с ракия и тръгнал. Вратата на апартамента на домакина на ул. „Струма“-19 обаче била заключена. „Изпържилият“ картофки освен, че не отварял вратата, не отговарял и на мобилния си телефон. А подалият сигнала даже надушвал пред заключената врата миризмата на пържени картофки.

Веднага подал сигнал на тел. 112, че приятелят, с когото говорил преди 20-на минути, е получил инфаркт или инсулт и за това не отговаря. На мястото на инцидента пристига полиция, Гражданска защита и линейка. След кратко суетене входната врата е разбита, но в апартамента липсва както тиган с опържени картофи, така и самият домакин.

Подалият сигнала обяснил, че се познава с приятеля, тъй като работили заедно на разкопките на АМ „Струма“ край град Кочериново и няколко пъти пили заедно.

50-годишният мъж като видял, че апартамента е празен започнал да се държи агресивно с полицаите и медиците, заплашвал, че ако не намерят къде е приятеля му, ще ги сложи всички в ред, защото бил полицай.

Така всички разбрали, че си имат работа с психично болен, чийто приятел отдавна разбрал това и просто започнал да му бяга „по тъч-линията“. „Платил“ за познанството си с колегата по разкопки с цената на разбитата входна врата.

Подалият сигнала бил задържан от органите на реда за 2-3 часа, и след като писал обяснение бил освободен. За да потърси няколко часа по-късно отново медицинска помощ, този път с обяснението, че бил вдигнал кръвното.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене